Imate problem sa opadanjem kose? Rešite ga uz pomoć ovog preliva

Problem mnogih dama koji se javlja u jesen i zimu je pojačano opadanje kose. Koliko god da ste uredni i da vodite računa o formi svoje frizure i tome koliko ste uredno očešljani, neka vlas će se naći na vašoj garderobi ili na podu vašeg stana, koji ste možda baš upravo sredili. Kako bi ste rešili problem sa opadanjem kose, preporučujemo vam da pre svakog pranja kose, napravite i upotrebite preliv protiv opadanja kose, za koji ćemo vam mi otkriti recept.

Kako napraviti preliv protiv opadanja kose?

Da bi ste napravili preliv protiv opadanja kose, potrebno vam je:

– 1 svež, opran i neoljušten krompir,
– 1 kafena kašika meda,
– 1 žumance,
– blender ili neki drugi kuhinjski aparat namenjen za usitnjavanje namirnica,
– komad gaze ili gusta cediljka,
– par odgovarajućih posuda.

Priprema preliva:

Jedan svež, opran i neoljušten krompir, iseckajte što sitnije, a zatim ga ubacite u blender i dodatno ga usitnite. Kada ste to uradili, sadržaj iz blendera procedite kroz duplo presavijenu gazu ili kroz gustu cediljku, tako da dobijete bistar sok od krompira. Čvrsti deo krompira bacite.

krompir

U sok od krompira dodajte kafenu kašiku meda i jedno žumance. Sve to umutite tako da dobijete tečnu mešavinu. Tako dobijena mešavina, spremna je da je upotrebite kao preliv protiv opadanja kose.

Kako da upotrebite ovaj preliv?

Svaki put kada operete kosu, nakon što upotrebite i regenerator i isperete ga, pripremljen preliv sipajte na kosu, utrljavajući ga u vlasište. Kada ste to uradili, sačekajte da prođe pet minuta, a zatim kosu temeljno isperite što toplijom vodom, iscedite je, očešljajte i oblikujte.

Već nakon tri do četiri koriščenja ovog preliva, primetićete da vam kosa znatno manje opada i da je otpornija na češljanje.

cesljanje kose

Važne napomene:

  • tokom sjedinjavanja sastojaka koji su uključeni u pripremu ovog preliva, jako bitno da dobijete potpuno tečnu i homogenu mešavinu u kojoj nisu prisutni čvrsti delovi sastojaka
  • prilikom ispiranja preliva sa kose, morate upotrebiti zaista puno vode, odnosno onoliko vode koliko je potrebno da se svi tragovi preliva speru sa kose. Razlog tome je što se u protivnom čvrsti ili tečni delovi preliva mogu zadržati na vašoj kosi i usloviti to da vam kosa dobije neprijatan miris kada se osuši.
[adsense_inserter id=”12825″]

U cilju pospešivanja delovanja ovog preliva, u njegov sadržaj povremeno možete dodati i 100 mililitara čaja od žalfije. Žalfija takođe ima pozitivan uticaj na jačanje korena kose i na sprečavanje opadanja kose. Isti efekat kao čaj od žalfije, ima i čaj od ruzmarina ili čaj od lavande.

caj od zalfije

Ipak, sami po sebi, ovi čajevi nemaju dovoljno jak uticaj protiv opadanja kose, pa se njihova individualna upotreba ne preporučuje, već se preporučuje isključivo njihovo dodavanje u preparate protiv opadanja kose, kao što je preliv o kojem smo u sadržaju ovog teksta pisali.

error: Content is protected !!