Nadogradnja kose – Održavanje i kako da izgleda prirodno

By  |  0 Comments

Nadogradnja kose – ekstenzije, umeci ili produžeci za kosu (sintetičke ili napravljene od prave ljudske kose). Dužina, boja i cena ovih pramenova varira, a mogu biti umetnuti na brojne načine (utkani, pleteni, prikačeni ili zalepljeni). Ali kako da nadograđena kosa izgleda prirodno?


Ukoliko poznajete različite vrste nadogradnje kose i ekstenzija olakšavate vašu analizu koja vrsta bi izgledala prirodno na vašoj kosi. Bez obzira koju vrstu nastavka izaberete, želeli biste da izgleda potpuno prirodno. Mnogi saloni mogu učiniti to za vas, ali ako želite da to uradite na svoju ruku, pratite sledeće korake.

Nadogradnja kose – najvažniji koraci za prirodan izgled

Boja umetka treba da odgovara vašoj prirodnoj boji kose:

Kada odlučite da kupite umetke za kosu, zajedno sa prodavcem procenite boju ekstenzija koja bi apsolutno odgovarala vašoj boji kose (uvek koristite krajeve vaše kose kao vodič). Kada boja ekstenzija blisko odgovara vašoj originalnoj boji kose, ljudi neće pretpostaviti da imate produžetke. Budite veoma pažljivi prilikom izbora, posavetujte se sa stručnjakom ili obavite neka svoja istraživanja uz pomoć interneta pre nego što se odlučite za kupovinu umetaka.

Prilagodite dužinu umetka vašoj dužini kose:

Nakon što ste dobro izabrali i kupili ekstenzije, pripremite ih za pričvršćivanje. U zavisnosti koliku dužinu želite, možda ćete morati da promenite dužinu umetka. Odaberite dužinu ekstenzija u zavisnosti od dužine vaše prirodne kose. Ako imate kosu do ramena, odlučite se za ekstenzije duge oko 16 do 18 centimetara. Ako imate srednje dugu ili extra dugu kosu, stavite umetke u opsegu od 20 do 24 centimetra.

Ako je dužina veštačkog produžetka duža nego što želite da izgleda, treba da odsečete koliko smatrate da je potrebno. Nakon toga, očešljajte ekstenziju i postavite je na ravnu površinu da biste se uverili da je dužina koja je odsečena ravna. Takođe, prilagodite debljinu ekstenzija teksturi vaše prirodne kose. Za tanku kosu idealna težina umetka je 160 do 180 grama, za normalnu kosu 180 do 200 grama i 220 grama za deblju kosu.

Oblikujete ekstenzije pre spajanja:

Eksperti obično traže da imate talasaste nastavke, jer ravni umeci za kosu izgledaju veoma veštački. Iako su ravni umeci najprodavaniji, uvijene ekstenzije će se bolje uklopiti u vašu kosu. Ako kupite umetke od ljudske kose, možete koristiti figaro da im napravite lokne, dok za sintetičke niti ne možete koristiti toplotu. Na njih možete da stavite viklere dok su potpuno mokre i ostavite da stoje 3 do 8 sati, nakon čega će se potpuno osuši i uviti.

Oblikujte vašu prirodnu kosu:

Kada ste već pripremili umetke, vreme je da stilizujete vašu prirodnu kosu. Operite je, osušite, nanesite penu ili gel, pa potom je uvijte viklerima ili pomoću četke i fena. Postarajte se da liči na ekstenzije.

eksenzije za kosu

Foto: printsreen/YouTube

Raščešljajte prirodnu kosu:

Nakon što kosu uvijete, učinite da izgleda malo prirodnije tako što će te je očešljati širokim češljom ili još bolje prstima. Takođe, možete naneti malo laka na kosu da biste učvrstili frizuru.

Postavljanje ekstenzija:

Bez obzira kakvu vrstu nadogradnje kose koristite, pravilno postavljeni umeci su najvažniji način da vaša kosa izgleda prirodno. Trebali bi da stavite proširenja na dnu glave, što bliže koži temena glave, dok debljina vaše kose treba da odredi koliko brojčano umetaka trebate prikačiti. Kada su sve ekstenzije na svom mestu, očešljajte kosu da ih spojite sa vašom prirodnom kosom.

Kako da održavate umetke?

Kupite ekstenzije dobrog kvaliteta, koje možete koristiti više puta i ne morate ih brzo zameniti. Važno je da se brinete o njima kao što održavate i svaku drugu stvar koju posedujete. Budite nežni kada češljate ekstenzije kako ih ne biste oštetili i pokidali. Redovno ih perite hidratantnim šamponom bez sulfata i regeneratorom. Ne koristite kružne pokrete tokom pranja jer ih možete zamrsiti.

Obavezno koristite proizvode za zaštitu od toplote ako morate da koristite fen. Toplotu koristite samo na umetke od ljudske kose. Iscedite višak vode nakon pranja kose. Nemojte frotirati kosu peškirom ili okretati pramenove. Ne spavajte sa mokrim umecima jer oni mogu isušiti prirodne vlasi kose.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!