Kako da ošišate kose šiške BEZ greške – Video

kako da ošišate kose šiške

Ukoliko ste željni malih promena kada je reč o frizuri ili samo želite da skratite postojeće šiške sami, na pravom ste mestu. Donosimo vam kratko upustvo, kao i video tutorijal koji će vam objasniti kako da ošišate kose šiške bez greške.

Foto: PrintScreen YouTube

Šiške su prelep detalj i zaista brz i prilično jednostavan način da osvežite vaš izgled, ali problem je što brzo rastu te zahtevaju redovan odlazak kod frizera. Ali ne morate se prepuštati spretnim rukama frizera da biste ošišali ili skratili kose šiške bez greške, jer uz nekoliko trikova to možete postići sami u udobnosti sopstvenog doma, a da izgleda kao da ste bili ​​u salonu lepote.

Pre nego što počnete, da napomenemo da je vrlo važno da ne budete brzopleti i dobro razmislite koliko ih želite skratiti. Da ne biste požalili i dugo čekali da vam šiške ponovno narastu, pažljivo pratite i primenjujte sledeće korake i pazite da se ne povredite.

Korak po korak do kosih šiški

Potreban materijal:

  • oštre, kvalitetne makaze za kosu,
  • dugi češlja sa uskim zupcima i špicem,
  • elastična gumica,
  • pegla za kosu,
  • lak za kosu.

Povezano: Pronađite inspiraciju – Šiške su ponovo IN!

šiške (2)

Postupak:

Izdvojite postojeće kose šiške od ostatka čiste, suve i raščešljane kose (kao na videu), odnosno prednji deo kose (od sredine temena u obliku obrnutog slova V). Ostatak kose, pomoću elastične gumice, zavežite u visoki konjski rep da vam ne smeta dok šišate, odnosno skraćujete šiške.

Pomoću dugog češlja sa uskim zupcima i špicem, koji će vam omogućiti lako odvajanje pramenova kose, odredite gde će šiške početi i završiti – smernice neka vam budu lukovi obrva.

Uhvatite šiške čvrsto po sredini, uvrnite u stranu na kojoj želite da bude kraći deo, pa kratkim potezima makaza skraćujte pramen po pramen dijagonalno.

Nakon što ste odrezali kose šiške do željene dužine, počešljajte ih pa podelite u dva dela te postepeno nasumično skraćujte vrhove svakog dela.

Stilizujte vaše kose šiške, koje su najkraće u predelu oko očiju i najduže na jagodičnoj kosti, pomoću pegle za kosu pa nanesite malo laka za kosu kako bi bile postojane.

Ukoliko niste shvatili naše tekstualne smernice, kose šiške ćete lakše ošišati nakon što pogledate video uputstvo.

Povezano: Puštate šiške? Par trikova do odlične frizure!

error: Content is protected !!