Kako da prespavate sa frizurom, a da je ne pokvarite?

spavanje sa frizurom

Svi smo doživeli isto: upravo smo isfenirale kosu, ili napravile lokne, a kosa nam je savršeno svilena, stilizovana i bez frizzy efekta. Ali na kraju dana – moramo prespavati sa ovom frizurom. Kako biste i sutradan ujutru imale istu očuvanu frizuru, donosimo vam sledeće savete kako da prespavate sa frizurom, a da je ne pokvarite.

Kako da imate frizuru i sledećeg dana?

#1: Ne oslanjajte se na lak za kosu

Tajna frizure koje traje i tokom spavanje jeste dobra priprema. Ako vaša kosa nema dobru pripremu u vidu stajling proizvoda i alata (stajling kreme, pene, pravilnu veličinu četke, dobru temperaturu stajling aparata), ona će se raspasti tokom spavanja. Lak za kosu ume da bude prilično težak i da oteža vašu kosu, tako da se ujutru možete probuditi sa spljoštenim loknama.

lak za kosu

#2: Bebi puder je vaš prijatelj

Pre spavanja nanesite malo bebi pudera ili suvog šampona oko linije kose. Ovaj trik će pomoći da se upije višak vlage od noćnog znojenja, koje uzrokuje da se kraće dlačice oko lica uviju. Ujutru nežno iščešljajte višak proizvoda.

#3: Pazite kada se umivate

Kada se umivate ili nanosite kreme i serume, postarajte se da sklonite kosu sa lica, kako biste izbegli frizz efekat oko linije kose. U tome vam može pomoći “scrunchie” gumica za kosu od pliša, koja neće napraviti udubljenja niti prelom kose, a pokupiće se je sa lica. Još jedan super savet je nošenje kapice za tuširanje.

Povezano: 10 trikova kako da vam isfenirana kosa duže traje

#4: Uložite u svilenu jastučnicu

Učinite vašoj kosi uslugu i uložite novac u svilenu ili satensku jastučnicu. Pamučne jastučnice izvlače vlagu i prirodno ulje iz vaše kose, čineći je suvom i naelektrisanom. Svilena jastučnica smanjuje trenje.

svilena jastučnica

#5: Umotajte kosu oko glave

Ako želite da sačuvate voluminozne lokne, jednostavno umotajte kosu oko glave, poput šala i zakačite ukosnicama. Ujutru ćete imate prelepe, frizz-free meke lokne.

#6: Ujutru osvežite frizuru

Ujutru, ukoliko ste uspeli da spasete jučerašnju frizuru, i dalje ćete morati da je osvežite! Dodajte volumen loknama, talasima ili teksturisanoj frizuri, uz anti-frizz sprej za kosu. Kako biste osvežili ravni, sleek izgled, dodajte malo anti-frizz seruma protiv uvijanja kose.

Mi vam predlažemo:

Vaša frizura je “preživela” i naredni dan! Podelite sa nama vaše savete za spavanje sa frizurom!

Pročitajte još i: 7 večernjih rituala za blistavu i lepu kosu

error: Content is protected !!