Kreme za oblikovanje lokni i negu kovrdžave kose

By  |  0 Comments

Jedan od najzahtevnijih tipova kose jeste kovrdžava/talasasta kosa. Po prirodi je uglavnom SUVA, a ako dodatno koristite nešto za oblikovanje, zbog visokih temperatura postane još suvlja. Zato je jako bitno pronaći dobru KREMU, koja odgovara vašoj kosi, kako biste joj pružili dobru negu, a uz to dobili lepo definisane kovrdže. Zato ćete u ovom tekstu čitati o nekoliko takvih krema, pored kojih vam razni uvijači i prese neće biti potrebni, te ćete tako zaštititi kosu od dodatnog oštećenja.

6 proizvoda za oblikovanje lokni i negu kovrdžave kose

***********************************

1. Pantene Deep Moisture Sufle

Svima poznata marka, dostupna na policama naših drogerija već godinama. Među njihovim asortimanom možete pronaći razne proizvode za negu i oblikovanje, a jedan od tih proizvoda je i ova pena za kosu. To što je u pitanju pena ne bi trebalo da vas odbije od kupovine jer, za razliku od većine drugih, ona ne isušuje i ne učvršćuje kosu. Ovo je, zapravo, sufle koji je namenjen suvoj i oštećenoj kosi. Pored toga što je kosa znatno mekša kada koristite ovaj proizvod, on pomaže da ukrotite nemirne talase koji idu svaki na svoju stranu, pa tako dobijate mekanu i zaglađenu kosu.

2. Alfaparf Style for you kremi za kovrdže

Drugi proizvod se takođe već dugo vremena može pronaći u našim drogerijama, samo mu je menjano pakovanje. Za razliku od prethodne, ona vam neće pomoći ako se borite sa suvom kosom. Pored nje će vam biti potrebno neko ulje ili sprej, jer ona samo oblikuje lokne, čineći da budu uredne i jednake.

Detalje i cenu za ovu kremu možete videti OVDE.

proizvodi za lokne i kovrdzavu kosu

3. Nivea Curl Balm

Prilično retka krema intenzivnog mirisa, karakterističnog za Nivea proizvode za kosu. Kosu će učiniti mekšom, ali ne kao kada koristite ulja. Ono što je kod nje najbolje, jeste da možete kupiti po jačini, u zavisnosti od toga da li volite da vam kosa bude stegnuta, kao nakon pene (onda je za vas broj pet) ili želite da je samo malo oblikujete.

4. Byphasse Active Boucles Nourishing Cream

Byphasse je relativno nov brend, koji se kod nas još uvek ne može pronaći, ali može u okolnim zemljama. Karakterišu ga izuzetno niske cene i dobar kvalitet. Njihova krema za kovrdže omekšava kosu, a u isto vreme definiše lokne, pa nećete imati osećaj da ste bilo šta stavili, a pored nje vam neće biti potrebno da koristite i ulje ili sprej.

Dva neobična načina da napravite lokne!

kreme za lokne

5. Bed Head Foxy Curls

Ova marka koja se može pronaći u frizerskim salonima i u odnosu na ostale kreme za oblikovanje lokni iz ovog teksta, spada u nešto viši cenovni rang. Bez obzira na to, krema Foxy Curls zaista opravdava tu cenu, jer dobijete proizvod koji je idealan za suvu, kovrdžavu kosu. Definiše lokne možda najbolje od svih ostalih, ne lepi ih i ne učvršćuje, a kosu čini mekom. Uz to ima prelep miris, koji asocira na žvake, pa je možete koristiti i na suvoj kosi, da osvežite frizuru. Nije potrebno puno proizvoda, pa samim tim taje dosta dugo, što je čini dobrom investicijom.

Detalje i cenu za ovu kremu možete videti OVDE.

Kako da pravilno negujete kovrdžavu i talasastu kosu?

6. Selective Design Curl Styling Glaze

Poslednji proizvod na ovoj listi namenjen je ljubiteljima mokrih lokni. U pitanju je fluid, gelaste teksture, koji učvršćuje lokne. Proizvodi ga Selective i možete ga pronaći u njihovim radnjama. Obzirom na njegovu teksturu, vodite se pravilom manje je više, pa ne preterujte sa stavljanjem, inače će vam samo ulepiti kosu. Pored njega ćete morati da koristite neki proizvod za hidrataciju, jer on sam nije dovoljan, ali bez obzira na to, neće dodatno isušiti kosu. Ako se pravilno dozira čini kosu lepom i jednako oblikovanom.

kreme za kovrdzavu kosu

Koje proizvode vi koristite za stilizovanje kose?

Autor teksta: “Kreme za oblikovanje i negu kovrdžave kose”, Jelena, Dressing case

******************************************

Jelena Dragićević, Beauty Blogger

jelena-dressing-caseApsolvent sam Bohemistike, a već neko vreme hobi mi je šminkanje. U planu mi je da ga usavršim i postanem profesionalni šminker. Pored toga, od decembra 2013. pišem svoj beauty blog i trudim se da mu posvetim maksimalno vremena.

Veliko interesovanje za kozmetiku me je podstaklo da svoja iskustva podelim sa drugima, pa je tako i nastala ideja o blogu. Na njemu se mogu naći recenzije raznih proizvoda, a od nedavno sve češće postavljam postove o tome kako šminkam sebe i druge. Nadam se da će vam moji tekstovi biti interesantni i bar malo korisni.

******************************************

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!