Da se šminka „dobro drži“ – mali TRIKOVI

By  |  2 Comments

Šminka vam „nestane“ sa lica u toku dana? Bez obzira na to koliko je kvalitetna! U nastavku teksta slede saveti koji će vam pomoći da make up ostane na mestu tokom celog dana.

Saveti za duže trajanje pudera, karmina, maskare, senki za oči…

Najvažnije od svega je da šminku stavljate na čisto lice, samim tim će ona duže i trajati. Međutim još duže možete održati šminku ako preko podloge i pudera pritiskate celo lice, deo po deo, komadićem pokvašene i dobro isceđene vate, tada neće biti potrebe za retuširanjem šminke u toku dana. Postoji još jedan način, ali samo za izuzetne prilike, zamenite vatu komadićem leda i brzim potezima pređite preko celog lica. Puder će prionuti za kožu i održaće šminku sasvim svežu makar svu noć proveli u zadimljenoj i zagrejanoj prostoriji.

Za održavanje ruža na usnama upotrebljavaju se i specijalni fiksatori (lakovi), bezbojni i sjajni koji se stavljaju preko ruža da on duže traje. Mana ovog laka je što suši usne iako se vrlo brzo otklanja sredstvom za skidanje šminke.

crveni karmin

Maskara bolje drži ako predhodno napuderišete trepavice >>>> Brzo i jednostavno do gustih i dugačkih trepavica!

Saveti za šminkanje očiju

 • Šminka u vidu olovke najbolje odgovara kapcima koji su zategnuti i bez bora dok tečna šminka ili na u kamenu bolje pristaje osobama sa naboranim kapcima.
 • Svetle kapke treba puderisati isto kao obraze.
 • Ako su vam oči naglašeno sastavljene namažite svetlom šminkom predeo ispod obrva.
 • Suviše velike i okrugle oči učinićete manje upadljivim sa tamnijom šminkom kojom treba pokriti celu površinu kapaka.
 • Za suviše male i upale oči najbolje odgovara svetla, skoro bela šminka koj treba staviti na ivicu samih trepavica
 • Pri stavljanju ajlajnera (nanošenje ajlajnera prema obliku oka) najpre zategnite kapak, počnite mazanje od unutrašnjeg dela oka, vodite računa da linija bude tačno ocrtana uz liniju trepavica. Možete liniju produžiti nešto malo izvan okvira oka samo ako su vam oči male ili ako stavljate veštačke trepavice.  Linija ne sme da se penje prema uglu oka jer će to oko smanjiti pa će izgledati kao da je zatvoreno.

olovka za oci

Savet za kosu:

Ako nemate vremena da operete kosu poprskajte je kuhinjskom solju i dobro iščetkajte u svim pravcima, kako biste otklonili so a sa njom i prljavštinu.

Napisano uz pomoć knjige Postati i ostati lepa Olge Pešić.

Klikom na fotografiju doći ćete na lepotica web shop gde možete pronaći navedene proizvode koji će vam pomoći da make up ostane na mestu tokom celog dana.

4

Autor teksta:“Da se šminka „dobro drži“ –  razni mali TRIKOVI“, Tijana blog SJZ

*******************************************************
sreca je zdravljeImam 33 godine, srećno sam udata, završila srednju Ekonomsku školu, volim prirodu i životinje. Sa 24 godine sam pobedila tumor jajnika i od tada zdravo živim i zdravo se hranim. Životni san mi je da postanem majka. Volim da pišem stihove, da čitam i jedan od ciljeva mi je da pokušam što više da ljudima kroz tekstove koje pišem na svom blogu skrenem pažnju na to koliko je zdravlje bitno u životu. Zbog toga je moj blog nastao i dobio naziv koji ima :). 
*******************************************************

2 Comments

 1. Adela Acanski

  30.09.2015. at 06:37

  Odlican post!

  • Tijana sjz

   02.10.2015. at 09:16

   Hvala puno, pisala sam još dosta sličnih pa pročitajte 🙂

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!