Minival voćnim kiselinama

By  |  0 Comments

Minival voćnim kiselinama, po mnogo čemu je različit u odnosu na minival koji se obavlja uz pomoć hemijskih, pritom veoma grubih kiselina. Upoznaćemo vas sa razlikama između ove dve vrste tretmana oblikovanja kose i sa tim šta zapravo predstavlja minival voćnim kiselinama.

Minival voćnim kiselinama vs minival hemijskim kiselinama?

Ono što je prvo bitno da naglasimo kako bi smo vam dali odgovor na ovo pitanje, jeste to da minival voćnim kiselinama, predstavlja prirodan tretman oblikovanja kose. Tačnije, tokom izvođenja ovog tretmana, ne koriste se hemikalije koje bi mogle grubo da deluju i da oštete vašu kosu, što inače jeste slučaj sa izvođenjem tretmana minivala hemijskim kiselinama.

Voćne kiseline, za razliku od hemijskih kiselina koje su štetne, sadrže izobilje hranljivih sastojaka koji čak pozitivno utiču na kvalitet kose. Zbog toga, ova vrsta minivala preporučuje se ne samo u cilju oblikovanja kose, već i u cilju njenog lečenja.

Slaba, tanka i oštećena kosa, koju podvrgnete tretmanu minivala voćnim kiselinama, postaće efikasno podhranjena brojnim hranljivim elementima koji su sadržani u sastavu prirodnih voćnih kiselina. Uglavnom, ti hranljivi elementi podrazumevaju minerale i vitamine. Zato, kosa će vam dugoročno zgledati lepo i sjajno, biće zdrava i otporna na uticaje faktora iz spoljašnje sredine, počeće manje da opada i brže da raste.

Koji su vizuelni rezultati nakon minivala voćnim kiselinama?

Oblikovanjem kose na ovaj način, u zavisnosti od vaše želje, mogu se postići sitnije ili krupnije lokne, koje su vizuelno bujne i neukrotive ili svedene i prefinjeno uredne.

Koliko dugo traju rezultati ovog vida oblikovanja kose?

Ukoliko se minival voćnim kiselinama obavi stručno, njegovi rezultati traju između 3 i 6 meseci, u zavisnosti od prvobitnog kvaliteta vaše kose, u zavisnosti od dužine kose i u zavisnosti od vrste lokni koje ste želeli da dobijete.

Ukoliko minival voćnim kiselinama obavi osoba koja nije dovoljno stručna, može se dogoditi da rezultati traju veoma kratko, odnosno da se kosa ispravi već nakog prvog ili drugog pranja.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!