Nega i zaštita KOSE dok spavate: Sve što treba da znate

By  |  0 Comments

Večernja beauty rutina se obično odnosi na negu lica i tela, ali često zaboravljamo da se i kosa obnavlja tokom noći. Zato je korisno nanositi noćne maske i ulja na kosu. Pored toga, noć je period kada kosa trpi dosta: dok se okrećemo, ona se lomi, mrsi, gužva, a sve to donekle utiče na njeno oštećenje. Kako biste zaštitili kosu dok spavate, isprobajte naše savete i trikove.

8 načina da zaštitite kosu dok spavate

#1: Ne spavajte sa vezanom kosom

Možda mislite da nije ništa strašno ako legnete sa messy punđom ili vezanim repom, ali tenzija koju vaša kosa trpi nekoliiko sati dok spavate, može dovesti do oštećenja dlake. Jasno nam je da želite da sklonite kosu sa lica dok spavate, ali umesto čvrstog repa probajte laganu opuštenu pletenicu. Upletena kosa će zaštiti krajeve od lomljenje kada je tljate o jastuk.

Povezano: Pažnja – gumice vam oštećuju kosu na ove načine!

zaštita kose dok spavate

#2: Osušite kosu pre spavanja

Zapamtite da je kosa najranjivija kada je vlažna, zato je veoma važno da je potpuno osušite pre odlaska u krevet. Ako kosu perete pre spavanja, osušite je veoma dobro i dajte joj sat ili dva odmora pre nego što odete na spavanje. Uložite u kvalitetan fen koji sprečava frizz efekat, i koristite sprej za zaštitu od toplote.

Mi vam preporučujemo Subrina Professional Anti frizz sprej za zaštitu kose od toplote:

frizz

#3: Uložite u svilene jasučnice

Pamuk je prilično grub materijal kada je reč o kosi. Jastučnica je jako važan izbor, jer se cele noći vaša kosa trlja o nju. Svila je mnogo nežniji materijal od pamuka, tako da jastučnice izrađene od ovog materijala sprečavaju oštećenje i razvlačenje kose. Ovo je posebno važno ako se noću mnogo okrećete.

#4: Umotajte kosu u svileni šal

Podignite vaš beauty san na viši nivo: umotajte kosu pre spavanja u svileni šal. Baš kao jastučnica, šal je zaštititi krajeve kose i održati frizuru i nakon spavanja. Tako ćete najbolje očuvati isfeniranu kosu, lokne ili pletenice, i sprečiti jutarnji “frizz” u kosi.

zaštita kose dok spavate

#5: Nanesite noćni tretman za kosu

Ako patite od suve i oštećene kose, nekad nije dovoljno da masku držite 15 minuta. Zato je noć idealno vreme za intenzivan tretman kose. Nanesite kvalitetnu hidratantnu masku na kosu celom dužinom, umotajte je u turban ili šal i prespavajte sa njom. Ujutru operite kosu i otkrijte najmekšu kosu ikada! Isto možete uraditi sa kokosovim uljem.

Povezano: Moćna DIY maska za kosu od kokosovog ulja, ši putera i arganovog ulja

#6: Nanesite suvi šampon

Ako patite od često mašćenja kose, a ne želite da je perete svaki dan (zbog potencijalnog isušivanja dlake), nanesite na koren kose suvi šampon, i to PRE spavanja! Ovo je super trik, jer talku i drugim supstancama iz suvog šampona treba vreme da bi upili višak masnoće i znoj, koji skalp proizvodi tokom noći. Ujutru se probudite sa kosom koja izgleda kao tek oprana.

#7: Očešljajte kosu pre spvanja

Postoji stari beauty mit koji kaže da kosu treba da očešljamo u 100 poteza na dan, kako bi bila sjajnija i brže asla. Iako ovaj mit nije dokazan, nežno raščešljavanje kose od korena do vrhova sa paddle četkom će osigurati da se ne probudite sa čvorovima i zamršene kose. Ako je sjaj to što želite, čelšjajte se četkom od prirodne dlake divljeg vepra.

Mi vam predlažemo nežnu The Wet Brush Paddle četku, idealnog oblika za češljanje pre spavanja.

zaštita kose dok spavate

#8: Koristite scrunchie gumice dok spavate

Ako morate da vežete pletenicu dok spavate, vežite je mekom gumicom od tekstila, poznatiju kao “scrunchie”. Ona najmanje oštećuje kosu. Izebagavajte vezivanje kose elastičnim gumicama koje kidaju dlaku.

Pročitajte još i: Šta se dešava kada prespavate sa mokrom kosom?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!