Oštećena kosa? Rešenje je pantenol!

By  |  1 Comment

Jedan od provereno dobrih načina da oštećenoj kosi vratite stari sjaj, jeste da upotrebite pantenol u svrhu njenog lečenja. O tome na koji način pantenol lekovito deluje na kosu i na koji način da ga upotrebite, saznaćete u nastavku teksta.

Na koji način pantenol leči oštećenu kosu?

U sastav pantenola, uključen je D-Pantenol ili dekspantenol, koji predstavlja biološki aktivan element pantenola. Prilikom upotrebe pantenola, kada dekspantenol dođe u dodir sa kosom, on se direktno preobražava u pantotensku kiselinu, odnosno u vitamin B5, koji dalje stimuliše aktivnost koenzima A koji je uključen u prirodan sastav kose. U kombinaciji delovanja vitamina B5 i koenzima A, dolazi do regenerisanja vlasi, a samim tim i do procesa lečenja predhodno oštećene kose. Samim tim, kosi se vraća elastičnost i otpornost, a to vremenom rezultira zdravim i lepim izgledom kose.

Povezano: Ubrzajte rast kose – 3 maske od jaja!

Kako da upotrebite pantenol?

Na tržištu, pantenol je dostupan u više različitih formi (u obliku kreme, gela ili rastvora). Međutim, najbolji izbor ćete napraviti ukoliko u svrhu lečenja kose izaberete pantenol rastvor.

Pantenol rastvor, dva puta nedeljno utrljajte na vlasište i na čitavu dužinu vlasi i ostavite ga da deluje minimalno nekoliko sati, a preporučljivo je čak tokom čitave noći. Nakon njegovog delovanja, kosu uobičajeno operite i oblikujte. U međuvremenu, u toku svih ostalih dana, kada ne planirate da perete kosu, u vlasište jednostavno utrljajte nekoliko kapi ovog rastvora i pustite da ga koža upije.

Upotreba ovakvih tretmana, ne samo da će izlečiti oštećenu kosu, već će i sprečiti nastanak znakova novih oštećenja, kao što su pojava procvetalih krajeva, gubitak elastičnosti kose i suvoća.

Ukoliko je potrebno, pantenol u svrhu lečenja kose možete kombinovati i sa drugim (najbolje prirodnim) preparatima, kao što su ricinusovo ulje ili ulje koprive. U kombinaciji sa pomenutim preparatima, pantenol će delovati na ubrzanje rasta i povećanje gustine kose.

U zavisnosti od stepena oštećenja kose, zavisi koliko će pantenol brzo oporaviti kosu, ali i koliko je dugo potrebno koristiti ga u svrhu lečenja. Uglavnom, ovaj preparat možete koristiti koliko god dugo želite, bez straha od posledica.

Povezano: DIY maska za suvu i oštećenu kosu od banane!

Naša preporuka su i Subrina Professional ACTIVE ENERGY DROPS ampule protiv opadanja kose koje smanjuju suvišno opadanje kose, okrepljuje je i osiguravaju vlasnim lukovicama dovoljnu količinu energije za ponovni rast.

amp

Za više informacija, kliknite na sliku!

1 Comment

  1. Daca21

    12.02.2017. at 15:13

    Kao medicinski radnik, mogu da samo da potvrdim pozitivna delovanja pantenola, kako na kožu, tako i na kosu.Tople preporuke za njega.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!