Ovo morate probati: „glitter roots“!

By  |  0 Comments

Upoznajemo vas sa još jednim u nizu novih trendova koji su u aktuelnom periodu popularni, a vezani su za stilizovanje frizure i sređivanje kose. Reč je o trendu koji se u svetu naziva „Glitter roots“, a kod nas bi se ukoliko ga doslovno prevedemo mogao nazvati „gliter koren“.

Šta tačno predstavlja „Glitter roots“ trend?

Glitter roots kao trend stilizovanja frizure, podrazumeva upotrebu glitera u cilju ulepšavanja i naglašavanja određenih regija korena kose koje su vizulno primetne. Drugim rečima, ukoliko ste recimo frizuru oblikovali tako da vam je kosa puštena, a razdeljak na sredini, potrebno je da gliterom naglasite taj razdeljak, tako što ćete koren kose na regiji koja definiše razdeljak, posuti ili utapkati gliterom.

gliter koren kose

foto: oraclekid.com

Koliko široku regiju korena kose ćete ulepšati i naglasiti gliterom, sasvim je svejedno i nije jasno definisano „pravilima“ ovog trenda.

Takođe, nije jasno definisano ni to da li ćete gliter naneti u većoj ili u manjoj količini, kao ni to da li će se boja glitera drastično ili blago razlikovati od boje vaše kose. Jedino što je obavezno, kod „glitter roots“ trenda, jeste da gliter pokriva koren ili bar veći deo korena kose i da na taj način ima formu i svrhu stavljanja na kosu.

Ukoliko to želite, kada ste gliter naneli na koren kose, možete ga iz te početne „pozicije“ čak i rasčešljati blago, tako da se on u manjoj meri nađe i na ostalim delovima kose, odnosno na ostalim regijama ukupne dužine kose.

glitter roots

foto: haircut.gr

Ono što mi želimo da istaknemo kao dodatnu preporuku koja se direktno nadovezuje na ovaj trend, jeste da njega možete isprobati u okviru večernjeg izlaska ili stilizovanja frizure za neki od svečanih i prazničnih trenutaka.

Pogledajte i:

Predlog za novogodišnju šminku za plavuše.

Novogodišnji nail art – Swarovski pahulja.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!