Hladni tonovi za zimu: Pepeljasti balajaž je IN, a evo i zašto!

pepeljasti balajaž
Instagram/Printscreen

Svi znamo da popularnost balajaža ne jenjava! Ova tehnika hajlajtovanja kose je lepa, višedimenzionalna i laka za održavanje. Pepeljasti balajaž je sve to, s tim što daje zimsko osveženje, zahvaljujući ledenim sivim tonovima, koji se promaljaju kroz plavu kosu. Za slučaj da niste primetili, ledeni i pepeljasti tonovi su dominirali 2022. godinom, uz Targaryen plavu i Milky plavu nijansu, koju su ponele Kim Kardašijan, Điđi Hadid i Megan Foks. Zato šta čekate – skrinšotujte predloge iz našeg teksta i već sutra ponesite pepeljasti balajaž!

Topli vs. hladni tonovi kose

Hladni pepeljasti tonovi su antiteza trendu toplih bakarnih boja, koje su ponele zvezde poput Kendal Džener, Zendaje i Sidni Svini ove godine. Ako vas ideja toplih tonova ne oduševljava, već želite da spremno priglite hladnije temperature, pepeljasti balajaž (ash balayage) je veoma nežan način da unesete malo “ledene” energije, ali bez zalaženja u potpuno platinaste ili srebrne tonove. Ova tehnika farbanja komibnuje balajaž i sive tonove, kako biste kreirali salonski blend u kosi.

View this post on Instagram

A post shared by Xcellent Beauty Salon (@xcellentbeautysalon)

Balajaž tehnika aplikacije boje slobodnom rukom daje najsuptilniju kosu sa pramenovima u šimerastim tonovima dima, koji svetlucvaju preko tamnije podloge. Dobre vesti su da ovaj balajaž funkcioniše sa različitim bojama kose, u zavisnosti od pepeljastih tonova koje koristite. Plavuše mogu ići u svetlije pepeljaste boje, dok brinete mogu dodati hladnije pepeljaste nijanse sivo-braon boje kroz kosu.

Povezano: Kako da brinete o svojim pramenovima – savršena nega balajaža!

Kako tačno izgleda pepeljasti balajaž (ash balayage)?

Pepeljasto plavi balajaž i dalje sapda u klasičnu balajaž tehniku farbanja, koja sada kombinuje svetlije, pepeljaste tonove, koji koju ostavljaju skoro srebrno-sivom. Kao i originalni balajaž, i ovde je koren tamniji, pre nego što dužinu postepeno postaje svetlija i svetlija, završavajući u pepeljasto plavim, sivim tonovima na kraju. Veoma lep efekat koji se dobija pepeljastim balajažom je postao viralan u salonima i na društvenim mrežama.

Za održavaje hladnih tonova, predlažemo vam neki od “ljubičastih” proizvoda za toniranje kose kod kuće, iz naše ponude!

U nastavku pogledajte inspirativne predloge!

@haliiiimaaa Power move fr #balyage #fyp #trending #JustJack ♬ original sound – Notfromco
@silvestrihair Ash balayage inspo! #torontobalayage #mississauga #balayagetransformation #silvestrihair ♬ Favourite Girl Magik Edit – Kuya Magik

Pročitajte još i: Beauty Q&A – kako da znate da je balajaž dobar za vas?

error: Content is protected !!