Pranje kose posle spray tan-a: Evo šta sve morate da znate!

spray tan

Leto nam se stidljivo približava, a to znači da ćemo učiniti sve što je potrebno da “fejkujemo” preplanuli ten. Naravno, na tom putu ćemo obavezno izbeći sunčanje i solarijum, jer daju više štete nego koristi i ozbiljno oštećuju kožu. Jedna od opcija je spray tan – profesionalni airbrush tretman, koji daje fantastičnu preplanulu boju koja traje dugo. Ako ste već odradile ovaj tretman, i želite da vam boja potraje što duže, verovatno ste zapitale kako ćete prati kosu posle spray tan-a! U nastavku vam donosimo 7 saveta kako da operete kosu, a da ne uništite prelepu preplanulu boju!

7 saveta kako da pranje kose ne upropasti spray tan

#1: Sačekajte 24 h pre pranja kose

Kao generalno pravilo, trebalo bi da sačekate par 4-8 sati pre tuširanja, kako bi se boja razvila pravilno. Osim toga, najbolje je da sačekate 24 h pre pranja kose. Ovo će dozovliti boji da se u potpunosti razvije i stuje. Prerano tuširanje ili pranje kose može rezultovati ispiranjem boje, što će dovesti do štraftastog tena. Zato obavezno sačekajte barem 24h pre pranja kose!

#2: Tuširanje, a ne ležanje u kadi

Ako razmišljate da li je bolje da se istuširate, ili da napravite kupku, a radile ste spray tan u salonu: presuda je uvek – tuširanje! Ako kosu perete dok ležite u kadi, šampon i regenerator će neminovno završiti u vodi, u kojoj ležite. Kada ovi proizvodi dođu u kontakt sa kožom, na kojoj ste radili spray tan, on se može lako oljuštiti.

spray tan

#3: Birajte šampone bez sulfata

Ovo napominjemo uvek, bez obzira da li ste radile spray tan ili ne: uvek koristite šampone i regeneratore bez sulfata, jer su nežni prema koži. Čak i ako pena od šampona završi na vašim ramenima, neće rastvoriti spray tan boju, jer ovi šamponi sadrže jako blage čistače.

Povezano: Šamponi bez sulfata – zašto su tako dobri + predlozi

#4: Podignite kosu dok držite masku

Većina nas ne nanosi i ne ispira regenerator ili masku na pravi način. Verovatno puštate da ovi proizvodi odstoje na kosi nekoliko minuta. Ali, ukoliko imate srednju ili dugačku kosu, trebalo bi da izbegnete da vam kosa natopljena balzamom leži na koži. Isto pravilo važi i za maske za kosu. Zato uvek podignite kosu u punđu, dok čekate da regenerator ili maska deluju, kako biste sačuvali boju.

#5: Izbegnite curenje šampona po telu

Kada govorimo o očuvanju spray tan boje, obratite pažnju na ispiranje šampona ili regeneratora sa kose. Umesto da dopustite da pena klizi niz kožu tela, savijte glavu napred tako da sapunjava voda ide direktno u odvod, a ne na vašu kožu. Ovo zaista pomaže u očuvanju spray tan boje na telu.

spray tan

#6: Temeljno isperite

Naravno, niko nije savršen! Koliko god da pazite, sigurno će deo sapunice ili balzama završite na koži tela. Nema potrebe za panikom! Samo dobro istuširajte telo posle pranja kose, kako biste se postarali da nemate ostatke šampona ili balzama na koži.

#7: Dodajte self-tan sprej da ispravite greške

Svako od nas napravi grešku: pa tako završimo sa flekavim ili štraftastim preplanulim tenom. Kako biste ispravile ove greške, možete naneti self-tan formulu u spreju za blage popravke.

Mi vam predlažemo Subrina Professional PREMIUM šampon bez sulfata koji čuva boju kose, ali ujedno i vaš spray tan na koži!

Pročitajte još i: Samopotamnjivanje BEZ fleka – moguće je!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!