Šta su to pre-shampoo tretmani za kosu i da li su vam potrebni?

pre shampoo tretman

Danas govorimo o popularnim pre-shampoo tretmanima, odnosno tretmanima za kožu glave i kosu koji se koriste PRE pranja kose. Iako se može činiti kao nepotreban dodatak vašoj rutini nege vlasišta, stručnjaci za skalp bi tvrdili da pre-shampoo tretmani mogu da obavljaju posao za razliku od bilo kog drugog koraka, pretvarajući beživotnu, suvu ili oštećenu kosu u duži, jači i čistiji osećaj. Neki od ovih tretmana takođe deluju na piling kože kože, podstičući cirkulaciju što može poboljšati opšte zdravlje vaše kose, čineći ih vrednim truda.

Šta je to pre-shampoo tretman?

Kao što ime sugeriše, pre-shampoo tretman je proizvod namenjen za nanošenje na kosu (i, često, na kožu glave) PRE šamponiranja. Tretmani za kosu pre šamponiranja mogu biti u bilo kom obliku formulacije, uključujući serume, balzame, maske za kosu i ulja za kosu. U zavisnosti od uputstva za određeni proizvod, nanose se ili na suvu ili mokru kosu pre nego što ih operete uobičajenom kombinacijom šampona i balzama.

Izuzetno su moćni da pruže intenzivan podsticaj hidrataciji, sjaju ili čistijoj koži glave. Za mnoge ljude, pred-šamponi su lakši od maski jer ne morate da se mučite sa ulaskom i izlaskom pod tuš ili naginjanjem nad kadom.

pre shampoo tretman

Šta radi tretman pre šamponiranja?

Zavisi za koji tretman se odlučite, ali razlog za njegovu upotrebu je da u suštini pružite vašoj kosi dodatnu hidrataciju ili zaštitu, koju vaš redovni šampon i balzam ne mogu da joj pruže. Glavni tretmani pre šamponiranja imaju za cilj jednu od pet stvari, iako će vam neki proizvodi dati nekoliko prednosti u jednom. To uključuje: dodavanje hidratacije suvim vrhovima, dubinsko čišćenje vlasište (otklanjate naslage proizvoda), obnavljanje veze unutar oštećenih vlasi, definiciju talasa i kovrdža, pa čak i vraćanje sjaja bojenoj kosi.

Povezano – Kako radi četka za kožu glave i da li vam je potrebna?

Ko treba da koristi tretman pre šamponiranja?

Zbog širokog spektra dostupnih pre-shampoo tretmana, ovi tretmani za negu kose mogu biti od pomoći gotovo svakoj rutini. Naravno, želećete da izaberete formulu koja cilja na vaše specifične potrebe ili brige. Ako je vaša kosa oštećena, na primer, možete se odlučiti za ojačavajući tretman pre šamponiranja. Oni sa masnim skalpom, u međuvremenu, mogu imati koristi od specijalni pročišćavajućih pre-shampoo tretmana u vidu glinenih maski ili tečnih seruma za skalp.

Šta koristiti za pre-shampoo tretman?

Postoji nekoliko načina za pre-shampoo. Možete pronaći proizvode, poput onih koji su gore pomenuti, koji su posebno namenjeni da se koriste kao tretmani pre šamponiranja – ovo su neke od naših omiljenih opcija. Takođe postoje mnoge formule koje služe još jednoj primarnoj svrsi, ali se mogu udvostručiti i kao pre-poo. U nastavku navodimo neke od različitih oblika u kojima pre-poo može doći.

pre shampoo tretman

Tečni ili kremasti tretman

Tečni i kremasti tretmani za kosu koji su dizajnirani da se koriste pre šamponiranja, popularna su opcija za ovaj korak nege kose. Držanje jednog od ovih čini kupovinu vaših proizvoda za negu kose jednostavnom (potražite „pre-šampon” na bočici), posebno ako ga uparite sa šamponom i balzamom iz istog asortimana.

Serum za kosu

Mnogi serumi za kosu su namenjeni za nanošenje na mokre ili suve vlasi i ostavljanje na kosi. Ali postoje neki koji se mogu koristiti pre šamponiranja i isprati. Ovo može biti odličan izbor ako je vaša kosa sklona da izgleda masno, jer imaju tendenciju da budu lagani i da se lako isperu.

Regenerator

Ako je vlaga glavni prioritet, pametno je koristiti proizvod koji se fokusira upravo na to. Ovo je mesto gde upotreba regeneratora pre šamponiranja može da dođe u igru. Sviđa nam se da regenerator pomaže da zagladi kosu i zadrži vlagu, i ne mora nužno da bude poslednji u vašoj rutini nege kose. Možete ponovo koristiti regenerator kao „uradi sam“ tretman pre pranja kose. Jednostavno nanesite hidratantni balzam na vlažne pramenove i ostavite da deluje 10-15 minuta. Nakon toga, isperite, zatim šamponirajte i kondicionirajte (ponovo) kao i obično.

Povezano – Šta je to micelarni šampon i kojih 5 proizvoda preporučujemo?

pre-shampoo

Maska za kosu

Još jedno hidratantno sredstvo koje morate imati: tretman sa maskom za dubinsko kondicioniranje. Masku možete koristiti kao predpranje na isti način kao i sa regeneratorom, nanošenjem na vlažne pramenove i ispiranjem nakon oko 15 minuta. Zatim operite kosu šamponom i negujte ih kao i obično.

Tretman uljem

Još jedna vrsta tretmana pre šamponiranja koja čini čuda, posebno u borbi protiv kovrdžanja, je ulje za kosu. Samo zapamtite: kada koristite bilo koje proizvode za kosu na bazi ulja, čak i one koje se ispiraju, mala količina je više nego dovoljna.

Pročitajte još i – Poboljštajte rast kose uz ove pilinge za teme

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!