Nestalo vam je suvog šampona? Evo koje alternative možete upotrebiti!

suvi šampon alternative

Univerzalna je istina da svaka od nas ima ponekada #badhairday, ili jednostavno ne stigne da opere kosu pred važan događaj ili odlazak na posao. U tim situacijama, obično posegnemo za bočicom suvog šampona, u nadi da ćemo beživotne pramenove masne kose pretvoriti u lepršavu voluminoznu frizuru. Ali, avaj – upravo ste shvatile da ste potrošili poslednju bočicu suvog šampona, a vaša kosa je i dalje masna! Šta činiti, šta upotrebiti? Tu smo mi da vam damo predloge odličnih alternativa koje mogu zameniti suvi šampon u kriznim situacijama, dok ne kupite novu bočicu!

6 alternativa za suvi šampon

#1: Bebi-puder

Pre nego što je suvi šampon postao popularan proizvod, imale smo bebi-puder kao sredstvo za brzinsko sređivanje masne kose. Imamo ga i sada! Ovo je uvek jeftinija varijanta, koja može da izdrži nekoliko sati na kosi. Samo poprašite bebi-puder po koži glave i utrljate. Dobro iščešljajte kosu zbog belog traga i to je to! Na isti način možete upotebiti transparentni puder u prahu, koji služi za fiksiranje šminke.

#2: Gustin + kakao

Nemojte se iznenaditi – neki sastojci iz vaše kuhinje mogu poslužiti kao hitna alternativa za suvi šampon, posebno ako ste brineta. Ovako se inače i pravi domaći, prirodni suvi šampon: pomešajte gustin i kakao, kako biste dobile braon prah. Nanesite ovaj prah uz pomoć kose četke za konturisanje na teme, utrljajte i uživajte u prelepom mirisu i matiranoj masnoći.

Povezano: Da li je suvi šampon štetan za vašu kosu i teme?

suvi šampon alternative

#3: Papirići za matiranje kože

Papirići za matiranje kože (blotting papers) mogu upiti i drugu vrstu masnoće, a ne samo onu sa kože. Zatosue veoma praktični, posebno ako ih inače nosite sa sobom u neseseru. Samo napravite razdeljak, i dobro utisnite papirić za blotovanje uz koren. Uradite to na više sekcija kose, i dobićete matiran efekat kose, tek toliko dovoljan da izdržite do sledećeg pranja.

#4: Glina u prahu

Glina u prahu deluje kao suvi šampon, a ujedno ostavlja miris u kosi. Pošto sadrži sastojak koji se naziva silica, ona skida masnoću sa temena, i daje lepršavi izgled čiste kose. Možete koristiti bilo koju vrstu gline – zelenu, belu, crvenu, agar itd. Za bolji efekat, pomešajte mleko u prahu i glinu kako biste dobili mekanu kosu i raskošan volumen.

Povezano: Kako da izvučete maksimum iz šampona za suvo pranje?

#5: Antibakterijski gel za ruke

Iznenađeni? Ova mala bočica puna alkoholnog gela je postala naš nezamenljivi saputnik od prošle godine. Sigurno niste znali da ga možete iskoristiti u hitnim situacijama kao suvi šampon. Kako ovaj proizvod radi? Alkohol iz gela upija višak masnoće. Samo iscedite malo gela u ruke i prođite prstima po temenu. Pošto gelovi za suvo pranje ruku sadrže oko 60-70% alkohola, nemojte preterivati sa učestalom upotrebom.

suvi šampon alternative

#6: Jabukovo sirće

Ovim ste sigurno još više iznenađeni! Jabukovo sirće može biti ne samo alternativa suvom šamponu, već i zamena za regularni šampon za pranje masne kose. Najbolja stvar kod ovog proizvoda je što odgovara svim teksturama kose. Kako biste izbegli kiseli miris karakterističan za sirće, razredite ga uz pomoć vode i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Napravite sekcije kose, isprskajte koren, utrljajte i spremne ste (dok ne kupite novu bočicu suvog šampona).

Ako želite kvalitetan šampon za suvo pranje, isprobajte Subrina Professional PHI Dry Shampoo.

Pročitajte još i: Da li PRAVILNO koristite šampon za suvo pranje?

error: Content is protected !!