10 trikova kako da savršeno iščupate obrve

By  |  0 Comments

Čupanje obrva, kako biste postigli savršeni luk koji oblikuje vaše lice, možete biti naporan i pomalo bolan proces. Ali otkad su pune, gušće obrve u modi, trebalo bi da manje posežete za pincetom. Naravno, one dlačice koje remete vaš savršen oblik obrve treba da budu iščupane – zato u nastavku pročitajte 10 saveta koji će vam pomoći u tome!

10 TOP saveta za savršene obrve

1. Odaberite pravu pincetu

Bez alata nema zanata – to važi i za pincetu! Odaberite pincetu koja je oštra i ima zakrivljene vrhove ka unuta – jer će mnogo preciznije uhvatiti dlačicu, za razliku od pincete sa ravnim vrhom. Na taj način nećete uštinuti kožu, a moćićete zahvatiti i najsitnije dlačice.

2. Obrve čupajte posle tuširanja

Idealno vreme za čupanje obrva (ako ste osetljive na bol) je odmah posle tuširanja: topla voda otvara folikul i omekšava dlaku, što će olakšati njeno vađenje napolje.

čupanje obrva

3. Olakšajte sebi bol

Ako vas čupanje obrva boli, ili to radite tik pred ciklus (kada je koža najosetljivija), natapkajte na obrve malo anestetik gela ili pređite kockicom leda, koja će odmah umiriti bol.

Povezano: Kako da čupanje obrva učinite bezbolnim?

4. Batalite uveličavajuće ogledalo

Ova alatka može učiniti da vam deluje kao da treba mnogo više dlačica da uklonite nego što je to u realnosti – što dovoti do prečupanih obrva. Zato bolje koristite standardno ogledalo u dobro osvetljenoj prostoriji. Ako ne vidite one najtanje, svetle dlačice – neće ih niko drugi videti. Posle par poteza pincetom, udaljite se da vidite širu sliku.

5. Odredite pravilan oblik luka

Uzmite olovku koja će biti vodič za određivanje luka. Vaše idealne obrve treba da počnu direktno iznad suznog kanala, da budu najviše u tački vaše zenice, i da se završe na tački koja pada pod uglom od 45 stepeni od spoljašenjeg ugla oka. Posratarajte da vam luk obrve nije previsok, jer će delovati nepriorodno.

čupanje obrva

6. Kreirajte oblik

Kada ste odredili koliko će visoko ići vaša obrva, iscrtajte idealni luk uz pomoć olovke za obrve. Potom uklonite sve dlačice koje se ne uklapaju u ovaj oblik.

7. Smanjite crvenilo

Kako biste smanjili rizik od upale i crvenila, odmah posle čupanja obrva utapkajte kremu sa kortizonom.

Povezano: Prva pomoć za obrve koje ste previše počupali

8. Iščešljajte obrve

Stilizujte obrve uz pomoć spuli četkice za obrve i prozirnog gela, tako što ćete ih iščešljate ka gore na početku luka, a ostatak obrva u smeru prema kraju oka.

čupanje obrva

9. Popunite praznine

„Ćelava“ mesta u obrvi popunite uz pomoć olovke ili senke za obrve. Brinete bi trebalo da se odluče za nijansu ili dve svetliju od njihove boje kose. Svetlije plavuše treba da odaberu tople svetle boje za orbve, a tamnije plavuše taupe sivkaste hladne tonove. Crvenokosama najbolje stoje tople, smeđe nijanse za obrve.

10. Pustite obrve da izrastu

Ako ste prečupali obrve, uzdržite se čupanja barem tri nedelje kako biste dobili prirodan oblik i patern rasta. Ako je vašim obrvama potreban mali stimulanst rasta, nanosite na njih svako veče malo ricinusovog ulja ill Contour seruma za negu obrva i trepavica.

Pročitajte još i: Naoštrite pincetu za čas – uz ovaj SUPER trik!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!