6 skincare trendova za jesen 2022. koje vredi ispratiti

skincare trendovi

Kako se jedno godišnje doba završava, a drugo počinje – u tom momentu počinju pristizati i novi skincare trendovi! Posle sezone SPF faktora i što laganijih krema, počinje oporavak kože posle leta, i fokus na neke druge elemente skincare nege. U nastavku saznajte koji proizvod, alatke i tretmani kože će biti popularni ove jeseni!

Kako ćemo negovati kožu ove jeseni – 6 skincare trendova

#1: Post-letnji rehab kože

Zahvaljujući produženom vrelom talasu ovog leta, naša koža je bila izložena veoma jakim UV zracima, koji nisu prestajali sa intenzitetom. Zato veliki broj žena traži različite načine kako da “reparira” štetu nanetu sunčevim zracima, posle dugog, toplog leta. Najosetljivije regije kože su lice i vrat, a veliki broj žena primećuje pojačane flekice, pege, i neujednačen ten. Konsultujte vašeg estetičara/kozmetičara za profesionalne tretmane kiselinama i dermatologa za laserske tretmane, koji mogu ukloniti pigmentacije i podmladiti kožu.

Povezano: Post-letnji detox za vašu kožu koji će je resetovati za jesen

skincare trendovi

#2: “Upcycle” kozmetičkih sastojaka

Potrošaći postaju sve zahtevniji kada je reč o “eco” kredibilitu svojih omiljenih brendova, ali najveći fokus poslednjih godina bio je na pakovanju. Danas, ipak, situacija kod ekološki osvešćenih brendova je takva da su počeli da koriste “upcycle” sastojke u svojim formulacijama, čime smanjuju pritisak na prirodne resurse zemlje. “Upcycle” znači ponovno iskoristiti neke resurse – u slučaju kozmetike, misli se na prirodne sastojke, koji su nusprodukti industrije hrane i sokova, poput koštica šljive i kajsije, semenki borovnice. Ovi delovi biljke bi išli u otpad, ali se hladno presuju ili ektrahuju uz pomoć CO2 kako bi se dobili skincare sastojci bogati nutrijentima.

skincare trendovi

#3: Lični dermatolog

Mnoge žene širom SAD-a imaju svoj dermatologa na speed dial-u, kako bi u svakom trenutku mogle da potraže skincare asistenciju. Sa velikom količinom proizvoda na tržištu, skincare rutinama koje zbunjuju i sve više profesionalnih sastojaka, koji postaju deo kućne rutine (kiseline, enzimi, retinol), žene bivaju zbunjene i traže persionalizovane savete za negu kože. Zato je ipak jeftinije i bolje za kožu da uložite novac u dermatologa, nego u “trial and error” tip isprobavanja proizvoda. Mnogi dermatolozi rade i onine, čime pružaju konsultacije i prepisuju tretmane i proizvode.

skincare trendovi

#4: Adaptogeni sastojci

Adaptogeni nisu novi – koristili su se i u tradicionalnoj kineskoj medicini, godinama. Ali, ono što je novo u vezi ovih ne-toksičnih sastojaka biljnog porekla jeste da se pojavljuju sada i kao deo skincare formula. Zašto su adaptogeni tako dobri? Pomažu koži da odbije fizičke, hemijske i biološke stresore, a ujedno zaceljuju koži i pružaju protivupalna svojstva. Poznati adaptogeni u svetu skincare-a su: ekstrakt reishi pečuraka, da zao urme, bakuchiol, vitamin E, divlji šipak.

skincare trendovi

#5: Prihvatanje tehnologije kao dela nege kože

Posle ere “clean” kozmetike i “clinical” nege, stigli smo do “tech-ceptance” trenda – potrošači konačno razumeju kako tehnološka dostignuća mogu poboljšati njihove skincare rutine. Oni sada žele nove načine nanošenja proizvoda, sastojke proizvedene u laboratoriji i inovativne formulacije. Razne alatke i uređaji, uz laboratorijski inženjering sastojaka, obećavaju veliki napredak u efikasnosti skincare preparata!

Povezano: 10 korejskih skincare trendova koje morate probati u 2022. godini!

skincare trendovi

#6: Zaštita barijere kože

Zaštitna barijera kože je konačno postala da bude važna u 2022. godini, a jesen je idealno vreme da počnete da mislite i na to. Svaka od nas je u nekom momentu koristila previše retinola, kiselina i pilinga, a da ne zaboravimo eru nošenja zaštitne maske, koja je kompomitovala svačiju kožnu barijeru. Stoga su trenutno popularni proizvodi fokusirani na ponovnu izgradnju, reparaciju i rebalans kožne barijere. Jaki čistači se menjaju nežnim umivalicama sa ceramidima, micelarnim vodama i preparatima bez sulfata. Sastojci koje treba da potražite, a obnavljaju barijeru kože su: skvalan, ceramidi, holesterol, masne kiseline, peptidi itd. Njih možete naći u čistačima kože, serumima, kremama i maskama.

Mi vam predlažemo Skinology Derma Calm liniju za osetljivu kožu, koja reparira barijeru.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!