6 saveta za još delotvorniji efekat maski za lice!

maske za lice

Maske za lice su nezamenljivi deo kućne nege, i sigurni smo da svaka od vas ima barem nekoliko ovakvih beauty proizvoda u svom kupatilskom ormariću. Glinene, gelaste, sheet, peel-off, kremaste – za koju god vrste maske da se odlučite, učinili ste važan korak u nezi kože! Sigurno ste se nekada zapitali: kakav efekat ima ova maska na moju kožu? Znajte da maske za lice možete učiniti još delotovnijim, i to ako ispratite naše savete u nastavku teksta!

Kako da vam maske za lice budu još efikasnije?

#1: Uradite piling kože pre maske

Većina nas koristi i pilinge i maske, ali odvojenim danima! Što se tiče efektivnosti maske za lice – to je pogrešno! Maska za lice će dati najbolje rezultate, ako se nanese na sveže pilingovanu kožu, jer su sve mrtve ćelije sa nje uklonjene, i time je omogućena bolja penetracija sastojaka iz maske!

Mi vam predlažemo nežnu Skinology EXTRA FINE piling kremu, za efikasan piling pre nanošenja maske.

#2: Omekšajte kožu pre maske

Ukoliko koristite kremaste, gelaste ili sheet maske (za ishranu i hidrataciju), znajte da vlažna i meka koža mnogo bolje prima sastojke, nego suva. Zato je poželjno da pre nanošenja gore navedenih tipova maski, kožu poprskate termalnom vodom, tonikom illi laganom hijaluronskom esencijom, i tek onda nanesete masku, na blago vlažno lice. Ovo se ne odnosi na glinene i peel-off maske za lice.

maske za lice

#3: Masirajte kožu

Kada ste naneli neku od hidrirajućih ili hranljivih maski (gelaste, kremaste, sheet), poboljšajte upijanje sastojaka u kožu, tako što ćete kožu masirati nekim popularnim face rolerom (jade roller, gua sha, ili neki drugi roler), preko nanete maske. Ovo će “utisnuti” sastojke maske dublje u kožu, i dati zaista bolji efekat! A da ne spominjemo koliko ovaj ritual prija – krv bolje cirkuliše, a hladni roler dodatno umiruje kožu!

Povezano: Beauty trend – Roler od žada protiv otečenosti lica

#4: Igrajte se temperaturom

Neke maske bolje “rade” ako se ohlade, a neke ako se blago zagreju! Ohlađena sheet ili gel maska neverovatno osvežava kožu, zateže pore i umanjuje otečenost, dok određene sheet maske možete zagrejati pre otvaranja, pod mlazom tople vode, i time ih učiniti prijatnijim za kožu (a i toplota opušta, te umanjuje bore od napetosti).

#5: Držite se propisanog vremena

Ako mislite da ovde važi parola “što duže – to bolje” – varate se! Zapravo, sheet maske za hidrataciju će dati potpuno suprotan efekat, ako se drže duže od propisanog vremena (tkanina kreće da se suši, i polako izvlači vodu iz vaše kože). Zato sheet maske držite maksimalno 15 minuta.

Takođe, ako produženo držite glinenu masku, može vam isušiti kožu i stvoriti kontraefekt. Zato se držite vremena koje je proizvođač dao na uputstvu.

Povezano: Sve što ste hteli da znate o sheet maskama za lice!

maske za lice

Jedino gde možete produžiti efekat držanja su kremaste maske za ishranu, koje se nanose poput kreme za lice, i posle nekog vremena uklanjaju ubrusom.

#6: Zaštitite usne

Ovaj savet se ne odnosi direktno na bolji efekat maske za lice, ali je usko vezan sa tim. Pošto su usne mnogo nežnije, sa tanjim slojem kože, postarajte se da ih zaštitite, dok imate masku na koži. I to tankim slojem balzama za usne. Ne zaboravite da određeni sastojci iz maske mogu iritirati tanku kožu usana.

Mi vam predlažemo Skinology DERMA CALM, umirujuću kremastu masku za lice sa arganom i bisabololom.

Pročitajte još i: 7 grešaka sa maskama za lice koje sigurno pravite!

error: Content is protected !!