Skriveni znaci da vam polako opada kosa i kako da to rešite?

opadanje kose

Hormonske promene, neregularna ishrana, stres, genetika, deficit vitamina, bolest, pa čak i blajhanje i mini-val mogu uzrokovati proređivanje kose. U nastavku vam otkrivamo neke prikrivene znake opadanja kose, i šta možete uraditi povodom toga.

Opadanje kose: Koliko je normalno?

Da li ste znali, da onog momenta kada se rodimo, imamo između 120.000 i 150.000 folikula na skalpu? Svaki od ovih folikula sposoban je da stvori dlaku, tokom prosečnih 25 ciklusa koji svaka dlake prođe za naš životni vek, ukoliko su folikuli zdravi i neoštećeni. Na primer, malo kose uvek otpadne, kada je šamponirate ili češljate. Zapravo, normalno je da vam na dan otpadne oko 50-100 dlaka.

Ali, kada zapravo počinje trenutak za brigu? U nastavku slede pritajeni znaci opadanja kose, na koje morate obratiti pažnju i reagovati!

proređivanje kose

Znaci da vam se kosa proređuje

#1: Opadanje kose u pramenovima

Ako vaša kosa opada u pojedinačnim dlaka – nemate oko čega da brinete. Ali ako ste primetili da vam kosa ispada u pramenovima, kada prođete prstima kroz nju – to je sigran znak proređivanja kose. Potražite ćelave pečate po temenu, jer su ova dva obično povezani. Ostali znaci uključuju povećano ispadnje kose pod tušem, dok je perete i čak ispadanje velikog broja dlaka na jastučnici.

Povezano: Borba protiv opadanja kose – Saveti + preporuke proizvoda

#2: Vidljiviji skalp

Stanjivanje kose se dešava postepeno, i ne preko noći, a smanjenje volumena kose je obično nezgodno za zapaziti. Ako ste primetili da vam je teme vidljivije na liniji oko lica i na razdeljku, to bi takodje mogao biti znak proređivanja kose. Veliki broj razloga dovodi do toga: često češljanje, veliki pritisak na skalp u oblasti razdeljka (čvrsto vezan rep koji nosite satima) itd.

#3: Tanji konjski rep

Za one sa dužom kosom – obratite pažnju na debljinu konjskog repa ili punđe, kad ih vežete. Ako vam konjski rep deluje tanje, a punđa manje – možda treba da obratite pažnju na opadanje kose. Koliko čvrsto vezujete rep i koliko je teška vaša kosa direktno doprinosi proređivanju kose.

opadanje kose

#4: Čelo vam izgleda šire

Još jedan pritajeni znak da vam se kosa proređuje jeste taj da vam čelo počinje delovati šire, jer se vaša linija kose povlači ka nazad. Pogledajte svoje stare fotografije, slikane pre par meseci. Kako se najveći deo proređivanje kose događa na “kruni” glave, moguće je da primetite liniju kose koja se povlači u odnosu na odnosu na ono gde je ranije bila.

#5: Preterano “linjanje”

U proseku, potpuno je normalno i zdravo da vam opadne oko 50 do 100 vlasi na dan. Naravno, nećemo brojati svaku dlaku koja otpadne, ali ukoliko ona opada u pramenovima – onda već treba da se zabrinete, jer to već nije normalno. Ako primećujete grudve opalih dlaka na četki za kosu, u odvodu kade, na jastučnici, u kapi – trebalo bi da se zabrinete.

Povezano: Zbogom opadanju – 8 super namirnica za stimulisanje rasta kose

Šta možete učiniti povodom toga?

Najbolji način sprečavanja proređivanje kose je da bude nežni i blagi sa njom. Dakle, da što manje vezujete kosu, a ako to činite, da bude u kratkim vremenskim periodima, uz nežne gumice za kosu. Takođe, postarajte se da jedete zdravo i uzimajte dodatne suplemente za one vitamine i minerale koji vam nedostaju. I najvažniji vid brige oko proređivanje kose jeste da u svoju rutinu uključite šampon za jačanje folikula u kombinaciji sa aktivnim tretmanom za ovaj problem.

Mi vam preporučujemo Subrina PHI Active Energy šampon protiv opadanja kose, za jačanje folikula, u kombinaciji sa Subrina PHI Active Energy ampulama, koje snabdevaju folikule energijom za novi rast.

šampon protiv opadanja
tretman protiv opadanja

Pročitajte još i: 7 skrivenih razloga za opadanje kose

error: Content is protected !!