Lepota uz pomoć kristala: “Crystal Beauty” je novi skincare trend!

kristali u nezi kože

Ljude su oduvek fascinirale isceljujuće moći kristala, a u poslednje vreme beauty potrošači sve više pokazuju interes za holistički pristup lepoti i zdravlju. Prateći višekovnu istočnu tradiciju, isceljujući kristali i njihova energija, postali su vrlo popularne metode promovisanja emocionalnog zdravlja. Ali sada – kristali su uplivali i u beauty zonu, kreirajući self-care rituale koji podižu klasične topikalne tretmane kože na mnogo viši nivo! U nastavku saznajte sve o najnovijem trendu u skincare oblasti, a to je “crystal beauty”.

Kristali i njihova moć

Kristali se u prirodi formiraju kada se tečnosti ohlade i tako formiraju organizovane grupe molekula, pokušavajući da postanu stabilni. Takođe se nazivaju i “čuvarima mudrosti”, jer čuvaju hiljade i milione godina Zemljine istorije u sebi. Drevne civilizacije su se okretale kristalima, kako bi tražile vođstvo, energiju i čistotu.

Moderna filozifija kristala (i svakog milenijalca koji ima bar nekoliko komada u svojoj kući) se bazira na tradicionalnom konceptu azijske kulture, uključujući kineski koncept životne energije i budistički koncept čakri. Na taj način, smatra se da kristali povezuju fizičke i spiritualne elemente tela. Danas, kristali iskaču od svuda – od skincare proizvoda koji ih sadrže, pa sve to wellnesa i lifestyle proizvoda.

Povezano: Sva moć isceljujućih kristala – Otkrijte koji je vaš!

isceljujući kristali

“Crystal Beauty” trend

Ove godine, možemo očekivati najezdu skincare proizvoda i alatki, koje sadrže mlevene ili lomljene kristale u sebi, kao dodatak prirodnoj nezi. Kristali su sada sastavni deo kozmetike, šminke, pa čak i parfema, vodeći se teorijom da oni obogaćuju ove formule pozitivnom energijom.

Gotovo sve u prirodni ima svoje elektromagnetno polje i vibraciju. Vibracije rezoniraju različitim brznima. Kao živa bića, mi “kupimo” te vibracije, baš kao i kristali. Elektromagnetna energija iz kristala se prenosi u balans, isceljuje i energizuje kožu, dok ujedno promoviše isceljenje uma i tela. Jedan od najboljih primera primene kristala u nezi kože jesu popularni roleri od žada ili rozen-kvarca. Osim svojih isceljujućih sposobnosti, rozen-kvarc pomaže minimizovnaju finih linija, bora i crvenila.

Povezano: Beauty trend – Roler od žada protiv otečenosti lica

kristali u nezi kože

Kristali takođe umanjuju tenziju, što deluje opuštajuće na naše facijalne ekspresije i time dovode do manje bora i linija. Rozen-kvarc se dovodi u vezu i sa boljom cirkulacijom unutar kože, umirivanjem i nego. S druge strane, na primer, safirni kristali imaju adstrigentno desjtvo i “visoke” vibracije koje potpomažu zaceljivanje kože i smanjenje upala.

Skincare proizvodi sa kristalima

Jedan od najpopularnijih kristala koji su našli primenu u beauty domenu je svakako ametist. Prelepi, ljubičasti kristal poznat je po svojim spiritualnim benefitima. Često se mogu naći pilinzi za telo koji sadrže fine čestice mikronizovanog ametista za nežan, eksfolijantni efekat. Ametist poseduje detoks energiju i daje vam zasigurno kraljevski tretman dok se pilingujete njime!

Kristali i nauka?

Ipak, sa naučne tačke gledišta, ne postoje dokazi koji pokazuju efikasnost kristala u nezi kože, ali jedna studija sa Univerziteta u Londonu pokazala je da se ljudi osećaju bolje posle tretmana kristalima u salonu. Da li se radi o placebo efektu ili ne, nema sumnje da ste sigurno opušteniji i revitalizovani posle sesije masaže kristalima.

Pročitajte još i: “Cream-skin” – vodeći korejski skincare trend za 2020.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!