Novi anti-aging tretman kod kuće koji je zaludeo mreže: Listići kolagena koji se tope na koži

listići kolagena

Beauty industrija se konstantno menja. Na raskršću između lepote i nauke, društvene platforme poput Instagrama i Tik Tok-a su odigrale značajnu ulogu pomažući beauty brendovima da dopru do šire publike. Maske za lice su oduvek bile omiljeni deo rutine nege kože, a sada se pojavila ova verzija ovih proizvoda, koje ne možete da ne primetite na feed-u na društvenim mrežama. To su listići kolagena koji se tope na koži – pretvaraju se iz čvrstog stanja u tečnost/gel, kada se poprskaju odgovarajućim face mist-om. Ako vas je ovaj inovativni proizvod zaintrigirao – nastavite da čitate.

Šta su tačno listići kolagena koji se tope na koži?

Ove formule koje se tope na koži obećavaju čistiji, glatkiji i jedriji ten. Kao i mnogi beauty trendovi, poreklo ovog vodi u Južnu Koreju i Japan. Korejski beauty trend je eksplodirao što se tiče popularnosti,a razlozi za to su brza i laka upotreba i fantastični rezultati. Rastvorljivi listići kolagena su najnovija inovacija u industriji nege kože. Ove maske se sastojke od tankih, ratvorljivih materijala, sa najraznovrsnijim aktivnim sastojcima, slični onim u klasičnim sheet maskama. Ipak, ključan razlika je njihova tekstura – ona se postepeno rastvara, prilikom kontakta sa kožom, čime isporučuje sastojke direktno na površinu kože.

@shereeneidriss @mireyarios Melting collagen patches – How does it work? #pillowtalkderm #shereeneidriss #collagenviral #collagenskincare #antiagingskincare #newbeautyproducts #skincaretips #dermtips @shereeneidriss ♬ Flowers – Miley Cyrus

 Ova nova tehnologija koristi specijalne želatinaste materijale, koji se nazivaju hidrogel. Sam hidrogel se sastoji od esencije, što masku čini 100 procenata rastvorljivom u vodi. Zbog ove jedinstvene karakteristike, hidrogelovi se počinju topiti kada dođu u kontakt sa toplotom vaše kože. Mnogi brendovi nude i specijalne face mist sprejeve koji se poprskaju preko ove maske, kako bi se topljenje ubrzalo. Ono što ove maske čini eco-friendly, jeste činjenica da se u potpunosti rastvaraju, što znači da nema otpada.

Povezano – Beauty trend iz Koreje – tečne splash maske

Listići kolagena kao podvrsta ovih maski

Najpopularnija vrsta ovih topivih maski jesu maske kolagena. Ovi listići su kreirani da podrže elastičnost i hidrataciju kože, dok ujedno obnavljaju kožu i ciljaju na znakove starenja, čime se poboljšava tekstura kože. Ova kolagen maska poboljšava elastičnost i izgled finih linija, čime se otkriva mlađa koža.

@brighca #meltingcollagen #nanocollagen #collagenmeltinginyourskin #Brighca #CollagenExpert #TheCollagenMasterpiece #SkinWellness #ProvenSkincareTechnology #InnovativeSkincare #kbeautyskincare #kbeautysecrets #PowerfulIngredients #antiaging #skincareaddict ♬ original sound – BRIGHCA

Kako se koriste maske u listićima koje se tope?

Najjednostavnije rečeno – stavite masku i zaboravite na nju! Izvadite masku suvim rukama iz pakovanja, i nanesite je na lice. Ostavite je da deluje jedan minut i potom navlažite kožu nekim sprejem – to može biti termalna voda, tonik u spreju ili face mist. Maska će se istopiti na koži, a njeni benefiti će se videti odmah. A na vašoj koži neće ostati nikakav trag maske – kao da nikada nije ni postojala.

Inovacija koja će tek osvojiti svet

Rastvorljive maske u listićima koje se tope predstavljaju zanimljiv napredak u skincare tehnologiji. Njihov potencijal za pojačano upijanje sastojaka sugeriše da mogu biti efikasnije od tradicionalnih sheet maski, ali njihov uspeh će zavisit od faktora, kao što su kvalitet sastojaka, iskustvo korisnika i uticaj na životnu sredinu.

Da li biste probale rastvorljive sheet maske?

Pročitajte još i – 5 načina kako možete iskoristiti višak seruma iz sheet maske

error: Content is protected !!