Serumi za lice koji se piju: Saznajte sve o ovom neobičnom skincare trendu

serumi koji se piju

Ako redovno pratite Internet zajednicu, znate koliko je skincare rutina nezamisliva bez kvalitenog seruma za lice, jer on koži pruža sve sastojke u visokim koncentracijama, daje koži sjaj, punoću i jedrinu, a svega par kapi je dovoljno za taj efekat. I pored toga, usled sve veće potražnje za što prirodnijim proizvodima, mnogi brendovi prirodne i organske kozmetike su započeli jedan pomalo neobičan skincare trend. Radi se o toliko prirodnim serumima za lice, da se mogu popiti! Tako je – ovi serumi se mogu nanositi na lice, na klasičan način, a može se dodati i u vaš omiljeni napitak ili granolu, za “inside-out” efekat na koži. Naravno, nisu svi serumi jestivi – zato vam u nastavku otkrivamo više o ovom trendu.

Serumi koji se piju – sve veći trend

Generalno gledano, beauty industrija se sve više okreće tzv. “holističkom pristupu” nezi, koji uključuje negu spolja ka iznutra. Ovo polje otvara brojne prilike za pojavu inovativnih proizvoda koji neguju kožu na sve načine. Serumi koji se piju su samo nastavak priče o suplementima za lepu kožu, kao i kolagenu u prahu koji se pije.

serumi koji se piju

Šta sadrže serumi koji se piju?

To su uvek 100% prirodni proizvodi, na bazi biljnih sastojaka, koji promovišu lepu kožu spolja i iznutra. Ovi proizvodi sadrže biljna ulja i biljne ekstrakte, koji doprinose lepšoj koži kada se nanesu topikanlo, a i deluju blagodetno na organizam. Ove formule su prepune vitamina i minerala koji neguju kožu. Na primer, jedan od popularnijih jestivih seruma, brenda Ule, sadrži rafinisana biljna ulja, vitamin E, prah centele asiatice i biljke Tulsi. Samo 6 ultra-prirodnih sastojaka ovu formulu čini toliko čistom, da se može popiti.

Povezano: Serumi za lice – 5 načina na koje možete izvući maksimum iz njih

Kako se piju ovi serumi?

Upozorenje: Ne može se svaki serum piti, niti mu je to namena. Jestivi serumi se ne prodaju u našoj zemlji, te ih morate poručiti/kupiti u inostranstvu. Praksa je da dodate određen broj kapi seruma u voćni sok ili činiju muslija/granole. Ukusi su im obično botanički, a ako sadrže ulja, onda to ulje sedi na površini tečnosti.

serumi koji se piju

Postoji mnogo studija koje dokazuju efikasnost oralnog unošenja biljnih ulja. Ljudi koji konzumiraju biljna ulja imaju niži nivo holesterola u odnosu na ljude koji unose previše zasićenih masnoća. Ova praksa takođe snižava rizik od srčanih bolesti.

Da li biste probali jestivi serum kao deo skincare rutine?

Pročitajte još i: Serumi za lice – 6 mitova u koje i dalje verujete

error: Content is protected !!