Četka za nanošenje kozmetike kao “must-have” alatka u 2023. godini

četka za nanosenje kozmetike(1)

Već smo pisali o četkama za nanošenje kozmetičkih proizvoda na lice (kreme, serumi, maske), i pomenuli smo da one više nisu rezervisane samo za salonske tretmane, već da ih možete koristiti i u udobnosti svog doma. Sada, one su veći trend nego ikada, bilo da se izrađuju od silikona ili sintetičkih dlačica. Popularnosti ove četke doprinela je i Kylie Jenner sa svojim viralnim videom od pre nekoliko godina. Zato vam u nastavku donosimo zašto ova skincare alatka treba da bude deo i vašeg beauty arsenala.

Ova četka nije samo još jedna “mamipara”

Iako zvuči kao dobar markentiški trik skincare kompanija, četka za nanošenje kozmetike na lice je veoma korisna. Nanošenje kreme, maske ili ulja za lice četkom menja način na koji proizvod “naleže” na kožu i dozvoljava ravnomernu distribuciju istog. Skincare četke su posebno dobre za kombinovanu kožu, gde želite “patchwork” pristup nanošenju različitih proizvoda na T zonu (čelo, nos i brada), i U zonu (obrazi). Čak možete korisiti i pokrete “bockanja” kako biste napakovali kremu na suvlje delove kože.

Povezano: Četke za nanošenje kozmetike na lice – da li su vam potrebne?

četke za nanošenje kozmetike

Četke vrši i blagi piling

Četke koje su napravljene od sintetičkih dlačica su takođe korisne, jer ujedno vrše i blagi mehanički piling, kreirajući glatko platno. U zavisnosti od tipa četkice, dlačice mogu “podići” odumrle ćelije kože sa površine i pokrenuti limfnu drenažu. Naravno, morate biti pažljivi, da ne koristite grube pokrete trljanja, jer ovo može oštetiti kožu i uticati na moć upijanja proizvoda. Dermatolozi preporučuju da četku uvek pomerate pokretima naviše, koji počinju od sredine lica, prema liniji kose, dok ne prekrijete celo lice.

četke za nanošenje kozmetike
Instagram/Printscreen

Tako štedite i skincare proizvod

Osim toga, tu je i činjenica da skincare četka sprečava nepotrebno rasipanje i upijanje proizvoda. Kozmetički proizvodi su skupi, a ako nanosite serume rukama, oni se upijaju u dlanove. Ukoliko na četku nanesete malu količinu kreme ili seruma, koristićete mnogo manju količinu proizvoda.

Higijena je takođe važan faktor, jer sa četkom, nema umakanja prstiju u teglice sa kremom, niti dodirivanja lica pipetom. Na taj način sprečićete prenošenje bakterija sa lica na kozmetički proizvod, čime ćete sprečiti ujedno rizik od upale kože.

četke za nanošenje kozmetike
Instagram/Printscreen

Higijena se odnosi i na samu četku za kozmetiku – redovno je perite, i koristite različite četke za različite tipove proizvoda, kako biste izbegle prenošenje bakterija.

Ove četke se mogu kupiti u većini drogerija i prodavnica profesionalne kozmetike po veoma povoljnim cenama – pa, da li ćete ih probati?

Pročitajte još i: Četke za čišćenje lica – prednosti i mane

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!