7 trikova za efikasno uklanjanje šminke koje niste znale!

uklanjanje šminke

Svi znamo da lepa koža počinje temeljnim čišćenjem, ali ponekada, koliko god da tememljno “ribamo” kožu čini nam se da ne možemo ukloniti baš sve tragove šminke u potpunosti. Uprkos našem trudu, često se pitamo šta to radimo pogrešno, kada je reč o skidanju šminke. Zato vam u nastavku otkrivamo 7 trikova dermatologa kako da uklonite baš svaku mrvicu šminke do kraja!

Trikovi za efikasno uklanjanje šminke

#1: Izdvojte vreme

Kada je reč o uklanjanju šminke sa očiju, što se duže posvetite tome, rezultati su bolji. Pustite da tehnologija “odradi” svoje. Nanesite sredstvo za skidanje šminke (bilo da je mleko, micelarna ili dvofazni skidač), i držite ga dovoljno vremena, par minuta, dok perete zube. Ovo će omekšati maskaru, ajlajner i senku, tako da će lako skliznuti kada protrljate tuferom.

Lagano skidanje šminke uz odgovarajuće čekanje će takođe sprečiti grubo trljanje, jer trenje može oštetiti nežnu kožu oko očiju i uzrokovati opadanje trepavica.

#2: Sapun i voda rade bolje od vlažnih maramica

Vlažne mnaramice su odličan početni korak u skidanju šminke, ali nikako ne mogu da zamene vodu i proizvod za čišćenje. Mnogi od nas čine grešku da samo skinu šminku maramicama i odmah odu u krevet. Šminka tada zapravo nije skinuta – lice dodatno morate umiti i očistiti gelom ili penom za čišćenje. Ovaj korak će vas pripremiti za večernju negu, i ukloniće baš sve ostatke šminke iz pora.

Povezano: Maramice za skidanje šminke – neprijatelj vaše lepote?

čišćenje lica

#3: Koristite sredstvo za skidanje šminke

Žene često šminku skidaju gelom ili penom koja nije namenjena tome. Ako i vi spadate u tu kategoriju, obavezno nabavite pravo sredstvo za skidanje šminke, ili micelarnu vodu. U obzir dolaze i uljana sredstva i balmovi za otapanje šminke. Ova dva poslednja proizvoda su najefikasnija, kada je reč o potpunom skidanju šminke. Ne zaboravite da ulje rastvara ulje – zato su uljani proizvodi savršeni za otapanje tvrdoglave šminke!

#4: Očistite i liniju trepavica

Ako postoji jedna zona koja se često zapostavlja, kada je reč o skidanju šminke, to je ivica kapka, tj. linija trepavica. Tu se često ajlajner i maskara talože, dovodeći do itiracije. Posebno ako koristite vodootporne proizvode i iscratavate i vodenu liniju.

Zato koristite štapiće za uši koje ćete umočiti u maslinovo ili neko kozmetičko ulje za skidanje šminke, i dobro prođite obe ivice kapka.

Povezano: 5 prirodnih ulja idealnih za skidanje šminke

#5: Zabacite glavu nazad i očistite liniju kose

Sigurni smo da tečni puder nanosite skroz do linije kose na čelu i obrazima. Ova regija se retko kada dobro očisti od šminke, zato mnoge žene akumuliraju naslage stare šminke, oko linije kose. Ovo sve dovdoi do zapuđenih pora i upala na koži. Zato zabacite glavu nazad, stavite traku za kosu i uklonite tuferom sve ostatke pudera sa linije kose.

skidanje šminke

#6: Tuferi su bolji od kuglica vate

Kuglice vate mogu ostaviti ostatke za sobom i raspasti se tokom upotrebe. Ovo nakon svega dovodi do iritacije tokom vremena. Zato se uvek opredelite za tufere, pre nego za kuglice vate, idealno one teksturisane. Odaberite baš teksturisane tufere, jer su bolji za skidanje šminker.

#7: Posle skidanje šminke UVEK hidrirajte lice

Čak i ako nemate suvu kožu, skidanje šminke uvek mora biti praćeno hidratacijom: balzam za usne, posle skidanja karmina, okoloočna krema posle skidanja šminke sa očiju i serum i krema posle skidanja šminke sa lica. Koža uvek mora biti meka i hidrirana.

Pročitajte još i: Greške koje pravite prilikom skidanja šminke sa očiju

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!