Loši efekti koji se javljaju ukoliko ne koristite hidratantnu kremu

By  |  1 Comment

Svaka žena (i muškarac) zna da je hidratiziranje kože jako važno, ali da li znate zašto? Hidratacija lica će vam pomoći da izgledate mlađe, a imaćete i mekšu i elastičniju kožu. Trebalo bi da koristite hidratantnu kremu koja je posebno napravljena za negu lica i koja sadrži SPF 15 ili više. Ako ne koristite kremu za povećavanje vlažnosti vaše kože, koža može postati suva, ali postoje i drugi loši efekti koje treba da znate.

Pojava bora

Izbegavajući da koristite hidratantnu kremu kao deo vaše dnevne rutine, dovešćete do pojave bora. Ukoliko je ugrožena barijera kože, odnosno kada je koža suva i ispucala, javlja se nizak stepen zapaljenja u koži što dovodi do gubljenja kolagena i ubrzanog starenja.

Bore koje imate izgledaće gore

Vaše bore će biti upadljivije ukoliko ne upotrebljavate hidratantnu kremu. Dehidrirana koža pokazuje sve nepravilnosti na vašem licu (bore, mitesere, iritaciju kože). Ukoliko želite da vaše bore budu manje izražene, koristite hidratantnu kremu koja sadrži hijaluronsku kiselinu.

Bore

Promena boje lice/tena – naročito ako je zima

Zimi vlažnost kože može pasti, a suv vazduh može dehidrirati kožu i oduzeti joj lipide. Lipidi su deo njenog zaštitnog spoljašnjeg sloja. Oduzimanjem lipida iz vanjskog sloja kože, pojavljuje se crvenilo i koža postaje sklona ljuštenju.

Problemi sa aknama

Zvuči nelogično, ali ukoliko imate bubuljice, hidratantna krema je vaš prijatelj. Suvoća kože šteti vašim aknama, zato je dobro da, pored proizvoda kojima lečite kožu od akni, koristite hidratantnu kremu bez ulja i bez mirisa.

problem sa aknama

Gubite zaštitni sloj

Mnogi od najefikasnijih sastojaka za negu kože kao što su retinoidi, salicilna kiselina i benzoil peroksid imaju tendenciju da budu veoma suvi. Ukoliko nakon nanošenja proizvoda sa navedenim sastojcima ne primenite hidratantnu kremu na vaše lice, rizikujete neprijatne nuspojave poput crvene, isušene, svrabne i ispucale kože.

Šminka neće izgledati besprekorno

Ukoliko imate bore ispod očiju, one će biti gore i primetnije ukoliko pre nanošenja korektora, olovke, senke ne stavite hidratantnu kremu. Šminka prodire u suve delove kože, zato je dobro da pre upotrebe šminke, nanesete kremu koja će vašoj koži povećati vlažnost. Pre nanošenja šminke, sačekajte da se krema dobro upije u kožu lica (minimalno pet minuta).

Bore ispod ociju

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

1 Comment

  1. Jeja

    12.04.2016. at 15:42

    Neke preporuke ? ?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *