Summer SOS: Šta sve mora da sadrži vaš letnji neseser?

letnji neseser

Leto je konačno u svom punom sjaju (pritom mislimo na visoke temperature), a to znači da konačno možemo uživati u svim letnjim radostima. Ipak, ove vrućine negativno utiču na naš make-up i celokupan izgled, stoga uvek moramo imati pri ruci male beauty “pomagače”, kojima ćemo se osvežiti, dok smo van kuće. Ovi mini proizvodi bi trebalo da se nalaze u neseseru koji ćete uvek nositi sa sobom, bez obzira da li idete na posao, u šetnju, ili u grad. U nastavku donosimo listu obaveznih beauty proizvoda koji se moraju naći u vašem letnjem neseseru!

Obavezni proizvodi u letnjem neseseru

#1: Sredstvo za dezinfekciju ruku

Pošto je epidemiološka situacija takva kakva jeste, nadamo se da uvek sa sobom imate gel za suvo pranje ruku ili bočicu alkohola, kojim ćete moći dezinfikovati ruke, kada ste napolju.

#2: Face mist ili termalna voda

Spasite se vrućina, tako što ćete redovno u toku dana poprskati lice rashlađujućim face mist-om ili termalnom vodom u spreju! Nabavite slatko travel pakovanje od 50 ml, koje lako možete spakovati u neseser i osvežiti lice u gradskom prevozu, na poslu, ulici itd.

Povezano: Termalna voda – zašto vam je potrebna u nezi lica?

termalna voda

#3: Vlažne maramice

Od svih stvari koje nosite u letnjem neseseru, vlažne maramice su najvažnije. Nosite sa sobom jednom pakovanje vlažnih maramica, kojima možete prebrisati sve – od ruku, preko površina, cipela, stola na poslu…

#4: Šampon za suvo pranje kose

Pošto leto podrazumeva i pojačano znojenje kose, suvi šampon je tu da vas spase tokom dnevnih aktivnosti! Nabavite malo travel pakovanje vašeg omiljenog suvog šampona i iskoristite ga da osvežite frizuru, ili sredite šiške, tokom vrelog letnjeg dana. Suvi šampon odlično upija znoj i čini da vam kosa izgleda sveže.

#5: SPF proizvod za obnovu zaštite

Već i ptice na grani znaju da se SPF krema na licu mora obnavljati svaka 2-3 sata, posebno ako se dosta znojite, ili provodite ceo dan na suncu. Zato u torbi uvek morate imati SPF kremu, ili sličan proizvod sa zaštitnim faktorom, kojim ćete obnoviti SPF čak i preko šminke. To mogu biti SPF sprejevi ili puderi u kamenu sa zaštitom.

Povezano: 7 najčešćih grešaka prilikom korišćenja SPF kreme za lice

spf zaštitni sprej

#6: Papirići za matiranje lica

Kada je sunce u svom punom žaru, kao i vlaga – lako možete izgledati sjajno, ali ne u dobrom smislu! Višak masnoće i znoja sa lica lako možete pokupiti papirićima za matiranje, tako što ćete nežno potapkati lice, a vaša šminka će ostati netaknuta!

#7: Body mist

Svi želimo da mirišemo divno i zavodljivo, ali tokom letnjih dana se zaista preporučuje da izbegavate parfeme i toaletne vode! Razlog za to je njihova fotosenzitivnost – na mestima gde ste naneli parfem, često mogu izaći fleke, usled visokog sadržaja alkohola i mirisnih supstanci. Zato ponesite sa sobom mali body mist, za mirisno osveženje tokom dana.

#8: Balzam za usne sa SPF faktorom

Ne zaboravite na usne – one često izgore tokom celodnevnih aktivnosti na suncu. Ako patite od letnje isušenosti usana, to može biti upravo od UV zračenja. Sprečite sve ove letnje probleme sa usnama, tako što ćete poneti u neseseru kvalitetan balzam sa zaštitnim faktorom od bar 30!

labelo sa spf

#9: Repelent protiv komaraca

Ako provodite letnje veče pored reke, onda će vam zasigurno trebati zaštita protiv komaraca! Ovi letnji insekti umeju da upropaste lepo veče – zato ponesite sa sobom repelent u stiku ili spreju i zaštitite se od neprijatnih ujeda i svraba koji sledi potom.

Pročitajte još i: 5 stvari koje bi svaka devojka trebalo da ima u svom neseseru

error: Content is protected !!