Pirinčana voda i pirinač u službi nege kože i kose

Ono što predstavlja zajedničku osobinu velikog broja ljudi, jeste da često nisu ni svesni koliko su u datom trenutku blizu nekoj mogućnosti. Baš takav je i slučaj sa mogućnošću pružanja tretmana nege svojoj koži i svojoj kosi i to čak i bez preteranog truda ili obaveze da izađete iz doma.

Sve što je u ovom slučaju potrebno da imate kao preduslov kako bi ste mogućnost o kojoj ćemo govoriti iskoristili, jeste da u svom domu imate bar jednu šoljicu pirinča.

Ukoliko ispunjavate ovaj preduslov, možete se upustiti u dalje čitanje ovog teksta u kojem ćete naći detaljna uputstva o tome kako da iskoristite pirinač u svrhu nege kože ili kose.

Kako da iskoristite pirinač u svrhu nege kože ili kose?

Da bi ste iskoristili pirinač na najefikasniji mogući način, potrebno je da ga u količini od jedne šoljice za početak sipate u odgovarajuću posudu, a da pri ruci imate i cediljku i flašu ili teglu (bitno je da to bude posuda koja može hermetički da se zatvori).

pirinac

Kada ste to uradili, pirinač u posudi prelijte sa 750 mililitara prokuvane i ohlađene ili mineralne negazirane vode. Zatim, sačekajte da pirinač odstoji u toj vodi, onoliko koliko je potrebno da voda postane prozirno bela (za to je nekada potrebno i samo nekoliko minuta).

Kada voda postane prozirno bela, procedite je i iz nje odstranite pirinač. Pirinač ostavite po strani, a vodu koju ste procedili prelijte u flašu ili teglu, hermetički je zatvorite i čuvajte u frižideru do najviše 5 dana.

Kako da upotrebite pirinčanu vodu, a kako pirinač?

Pirinčanu vodu, možete upotrebiti na više načina i svaki će se pokazati kao izuzetno delotvoran na polju pružanja nege koži ili kosi. Konkretno, ovom vodom se možete umivati u cilju doprinošenja zdravlju i balansiranom izgledu kože. Koža koju umivate pirinčanom vodom, posle samo nekoliko dana, postaće glatka i tekstura njenog tena biće ujednačena.

umivanje sa pirincanom vodom

Takođe, ovu vodu možete koristiti i za pripremanje obloga za sužavanje proširenih pora na licu. Sve što je potrebno, jeste da u nju umočite komad gaze ili čak papirnu maramicu i da taj komad gaze ili papirnu maramicu stavite na lice i ne skidate je oko pola sata. Ukoliko se odlučite za ovakav tretman, kožu nakon njega nemojte dodatno umivati ili brisati, već dozvolite da se prirodno osuši.

Za samo dve do tri nedelje primetićete da su vam se pore vidno suzile i zatvorile.

[adsense_inserter id=”12825″]

Što se tiče upotrebe pirinčane vode u cilju nege kose, možete je upotrebiti kao hranljivi regenerator nakon svakog pranja i ispiranja kose. Kosa će vam na tome biti zahvalna i uzvratiće vam prelepim izgledom koji odlikuje sjaj i elastičnost vlasi.

pranje kose sa pirincanom vodom

Pirinač koji ste izdvojili u procesu ceđenja vode, možete da upotrebite kao piling i to za kožu celog tela. Dovoljno je da ga dodatno okvasite toplom vodom i da ga utrljate na kožu prilikom tuširanja. Koža će vam na ovaj način postati snabdevena proteinima, kao i svim drugim nutritivnim elementima (mineralima, vitaminima, enzimima) koji su neophodni za njeno zdravlje i lepotu.

Prilikom upotrebe pirinča u obliku pilinga, pazite samo da vam pokreti pritiskanja uz kožu ne budu suviše grubi, kako se ne bi ste izgrebali.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!