Uradi sama: pena za brijanje

By  |  0 Comments

Uprkos brojnim, dokazano veoma efikasnim i zastupljenim metodama kojim se možete rešiti neželjenih dlačica, ipak bar ponekad sigurno pribegnete upotrebi brijača. Međutim, prilikom brijanja neophodna vam je i pasta ili pena za brijanje. U ovom tekstu, predstavićemo vam način kako da sami, brzo i jednostavno napravite penu za brijanje.

Brijanje ne nudi dugotrajno, ali svakako nudi najbrže i apsolutno bezbolno rešenje kada vas muči prisustvo dlačica.

Šta vam je potrebno za domaću penu za brijanje?

– 2 supene kašike maslinovog ulja,
– 2 supene kašike blagog tečnog sapuna (poželjno je sa primamljivim i prijatnim mirisom),
– Oko 70 grama kokosovog ulja,
– Oko 70 grama šea butera,
– Manja šerpica u kojoj ćete vršiti deo pripreme,
– Mikser,
– Posuda za mućenje,
– Drvena kašika ili varjača

Postupak pravljenja pene za brijanje:

U manju šerpicu, sipati navedenu količinu kokosovog ulja i navedenu količinu šea butera. Ta dva sastojka mešati na tihoj vatri do trenutka dok se šea buter ne rastopi i ne sjedini sa kokosovim uljem. Kada se pomenuta dva sastojka sjedine, pomeriti šerpicu sa vatre (ne treba čekati da ulje počne da cvrči).

Dok je sadržaj kokosovog ulja i šea butera još topao, u to sipati i navedenu količinu maslinovog ulja i ponovo promešati. Kada se ova tri sastojke sjedine, presuti ih iz šerpice u posudu za mućenje i odložiti u frižider da se ohlade i stegnu. Kada se sastojci stegnu u frižideru, znak je da su dovoljno ohlađeni i da možete nastaviti postupak pravljenja pene za brijanje.

Tad izvadite posudu za mućenje iz frižidera i u nju dodajte tečni sapun. Sve sastojke mutite mikserom, sve dok ne dobiju strukturu pene. Kada masa u činiji postane penasta, znak je da je vaša pena za brijanje gotova i spremna za upotrebu.

Ova pena za brijanje, veoma je dugotrajna i možete je koristiti čak i po nekoliko meseci.

Prilikom upotrebe, treba je mešati sa vodom kako bi se bolje razmazivala.

Ono što je važno, jeste da sadržaj pene za brijanje koji čuvate za sledeću upotrebu, bude u zatvorenoj posudi, da se čuva na hladnom mestu i da ne dođe u dodir sa vodom. U protivnom, može da se pokvari.

Ako ipak želite gotovo kupovno rešenje, možemo vam predložiti Marrakesh Miracle Oil penu za brijanje, obogaćenu uljem argana, konoplje i čajevca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!