Jednostavno je uraditi pedikir

Priuštite svojim stopalima vrhunsko opuštanje i negu. Uradite u kućnim uslovima tretman kao kod pedikira. Ne zaboravite, pedikir osim estetske ima i higijensku i zdravstvenu važnost.

Kako da uradite pedikir kod kuće?

Ukoliko nemate kadicu za pedikir, dobro će doći i običan lavor i topla voda u koju možete dodati neku od kupki za stopala. Nakon 10-15 minuta, osušite jedno stopalo i nanesite sredstvo za omekšavanje zanoktica. Dok ono deluje, skratite nokte i oblikujte ih turpijom. Zatim to uradite i sa drugim stopalom.

frenc na stopalima

Drvenim štapićem ili metalnim guračem potisnite zanoktice i uklonite višak kožice. Na navlažena stopala nanesite piling za noge, isperite ga nakon masaže i isturpijajte pete turpijom, ali i ostale delove stopala gde postoje zadebljanja, a zatim nanesite masku za stopala i umotajte ih u topao peškir i držite 10-ak minuta.

Isperite stopala i dobro osušite (suva stopala su prevencija protiv gljivica) i nanesite kremu za stopala uz masažu. Na našem tržištu postoji veliki broj različitih vrsta krema za stopala, za hidrataciju stopala, one koje hlade i poboljšavaju cirkulaciju, sa raznim mirisima,…

Malo boje i na noktima stopala

Skidačem laka prebrišite svaki nokat i nanesite bazu. Za nokte na nogama, zbog njihove strukture i čvrstine, najbolje je koristiti bazu za izjednačavanje strukture nokta. Nanesite jedan ili dva sloja laka za nokte, pri čemu je dobro koristiti separator za prste da ne dođe do razmazivanja laka. Kada se lak osuši naneti top coat za visoki sjaj ili brzo sušenje i ulje za zanoktice, kako bi one bile hidrirane i meke.

Video – Kako da uradite pedikir možete pogledati OVDE.

error: Content is protected !!