6 saveta kako da produžite efekat salonskog pedikira

pedikir

Čak i ako ne praktikujete redovne odlaske u salon, leto je period kada svi želimo da izgledamo najbolje moguće. Zato je pedikir prvi na spisku, jer ko može odoleti svim onim letnjim sandalama i papučama? Ako već izdvojite određenu sumu novca i vaše vreme za odlazak kod pedikira, sigurni smo da želite da produžite ovaj efekat što je duže moguće. Zato vam u nastavku otkrivamo savete profesionalnih pedikir-majstora kako da vaš salonski pedikir traje što duže!

Kako da vam salonski pedikir traje duže?

#1: Koristite piling za stopala

Kako biste održavale efekat meke kože, svako veče, dok se tuširate, umasirajte piling na stopala (možete koristiti i onaj za telo). Redovan piling će produžiti efekat meke kože posle tretmana. Ako sam piling nije dovoljan, posle tuširanje, blago isturpijajte pete.

Naša preporuka je NSP Piling krema za stopala.

#2: Pravilno tretirajte zanoktice

Nokti na stopalima često imaju deblji i veći sloj zanoktica na sebi – ali ova kožica se ne sme seći. Umesto toga, koristite gel za uklanjaje zanoktica kako biste ih omekšali i uklonili jednim potezom peškira ili potiskivača zanoktica.

pedikir

#3: Pravilno secite nokte

Za lepe nokte, koristite kvalitetnu grickalicu, koja je oštra i čista. Kada skraćujete nokat na palcu, to nemojte činiti u jednom potezu, niti na sredini nokta, jer ovo stavlja vleiki pritisak na nokatnu ploču. Zato napravite više malih poteza duž nokate ploče, ali izbegavajte prekratke nokte, jer oni lako urastaju. Najbolji način za skraćivanje je da ih malo odsečete grickalicom i potom oblikujete turpijom.

Povezano: Manikir i pedikir saloni – na šta da obavezno obratite pažnju?

#4: Koristite kremu za stopala i ulje za nokte

Pošto vaša stopala više nisu u čizmama ceo dan, ona imaju tendenciju da se brzo isuše, a ispucala koža peta će uvek pokvariti utisak lepo nalakiranih noktiju. Zato koristite kremu za stopala svako veče kako biste rešile problem. Ulje za nokte će učiniti vaše nokte sjajnim i otpornim, ako ga nanosite svakog dana, čak i preko laka za nokte. Neka ulja samo “sede” na površini nokta, a neka ipak mogu da prodru unutar nokta.

Naša preporuka je NSP Antibakterijski balzam za stopala.

#5: Popravite lak koji se okrnjio

Ako vam se lak na stopalima okrnjio, nanesite veću kapljicu laka na “rupu”. Trebalo bi da nanesete količinu koja deluje prevelika za pokrivanje “zakrpe”, jer će se lak “skupiti” kada se osuši, zbog polimera koji će preći od “stajaćeg” položaja u “ležeći”. Na kraju, nanesite top coat, da zatvorite sve.

pedikir

#6: Osvežite lak posle par dana

Ponovno nanošenje top coat-a sa gel sjajem na svakih par dana će osvežiti vaš pedikir, dodati mu sjaj i ojačati nokte i lak, kako se ne bi krunio niti otpadao.

Pročitajte još i: Ruski pedikir – zašto je tako dobar?

error: Content is protected !!