Uobičajene greške prilikom oblikovanja obrva

By  |  0 Comments

Lepo počupane obrve odličan su način da oblikujete lice i istaknete vaše oči. Kada su obrve previše tanke ili tamne, mogu umanjiti lepotu njihovog prirodnog izgleda. Lepotica.rs će vam pomoći da izbegnete uobičajne greške prilikom oblikovanja obrva sledećim jednostavnim savetima.

Šta (ne)raditi prilikom oblikovanja obrva

Izaberite odgovarajuću boju olovke za obrve

Ukoliko imate braon boju kose, ne želite da koristite braon boju olovke za obrve. Kupite i koristite olovku za obrve koja je za nijansu ili dve svetlija od vaše boje kose. Koristeći kratke, svetlosne poteze, obrve će vam izgledati prirodnije.

Olovka za obrve

Ne koristite ogledalo za uvećavanje

Ogledalo za uvećavanje je odlično za precizno nanošenje šminke, ali kada uklanjate dlake sa obrva ne bi ga trebali koristiti. Pronađite odgovarajuću udaljenost od ogledala i što više koristite prirodno svetlo za čupanje obrva. Ukoliko približite obrve pomoću ogledala za uvećavanje, nećete imati uvid koliko ste dlaka već skinuli.

Ogledalo za cupanje obrva

Čupajte obrve posle tuširanja

Čupanje obrva može biti bolno, ali tuširanje puno pare otvoriće vam pore i omekšati folikul dlake koju ćete lakše odstraniti. Tuširanje pre čupanja obrva smanjiće pojavu crvenila i iritacije predela oko obrva.

Cupanje obrva posle tusiranja

Ne preterujte sa čupanjem obrva

Dovoljno je da ih svake sedmice ili svake druge oblikujete, u zavisnosti od brzine rasta dlačica. Ako im dopustite da malo narastu, neće biti pretanke i imaćete skoro prirodno oblikovane obrve.

Ne stavljajte proizvode za negu kože na obrve

Izbegavajte primenu losiona, gelova, krema, zaštita za sunce na ili oko oblasti obrva. Ovi proizvodi za negu lica prodiru duboko u kožu obrva i sprečavaju njihov rast, a mogu dovesti i do otpadanja dlaka.

Nemojte izjednačavati obrve

Kada oblikujete i negujete obrve, nemojte biti opterećeni njihovom simetrijom. Imajte u vidu da ni vaše lice nije simetrično. Izbegavajte da luk obrva bude preblizu centra, već ga locirajte 2/3 od početka obrva. Ako mislite da su vam obrve preduge, pokvasite ih vodom i počešljajte naviše. Skratite one dlake koje mnogo štrče. Nikada ne usklađujte početak obrva sa nozdrvama, već ih poravnajte sa vrhom nosa.

Izjednacavanje obrva

Ne zaboravite mlade dlake

Iako su svetlije naspram ostatka dlaka obrva, prisustvo mladih dlačica svakako utiče na vaš celokupan izgled. Depilacijom dlačica, obrve će vam izgledati urednije i definisanije.

Ne čupajte više dlaka odjednom

Teško je biti precizan ako čupate više dlaka obrva odjednom. Takođe, hvatajući nekoliko pramenova obrva odjednom, stvorićete oskudan izgled obrva.

Cupanje obrva

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!