10 ključnih saveta za MATURSKU (ili drugu svečanu) šminku

Sezona svečanih prilika je počela, a tu su mature, venčanja, rođendani, godišnjice i druge prilike koje zahtevaju glam look. Pripreme za svaki od tih događaja nisu jeftine, zato “uradi sama” šminka može značajno smanjiti vaše troškove. Ako se same šminkate za matursko veče, ili drugu svečanu priliku – izdvojili smo 10 ključnih saveta koji će vam pomoći da vaš make-up bude glaurozan i besprekoran!

Najbolji saveti za savršenu matursku šminku – TOP 10

#1: Pripremite kožu pre šminkanja

Ako želite da vam šminka traje celu noć, priprema kože je od ključnog značaja. Zato morate poznavati jako dobro svoj tip kože: posle temeljnog čišćenja i nege, obavezan je PRAJMER. Ako se lako prosijate tokom dana – odaberite matirajući prajmer. Ako patite od suve kože i ljuspanja – možete preskočiti prajmer, ali dobra krema pre tečnog pudera je must!

Povezano: Vodič kroz prajmere – vrste i nanošenje

#2: Birajte photo-friendly pudere

Pošto ćete se slikati cele večeri – želite da vam koža bude savršena za kameru! Zato izbegavajte pudere koji sadrže SPF faktor, jer on često zna da daje beli odblesak uz blic. Birajte HD tečne pudere, koji su prilagodjeni HD kamerama i daju perfektan ten. Istestirajte puder obavezno pre svečane večeri.

Liquid fluid foundation glass bottle on makeup sponges.

#3: Konturišete se – ali ne preterujte

Konturisanje je suptilna tehnika da naglasite vaše prelepe crte lica, ali to ne znači da poslušate svaki savet make-up gurua i umočite glavu u tečne korektore i kontur-puder. Manje je više – i ako ste savladale tehniku, izgledaćete mnogo bolje sa suptilnim konturama koje ne izgledaju kao blato na licu.

Naša preporuka je City Color Contour paleta, koja sadrži kontur proizvod, bronzer i hajlajter.

#4: Nanesite jače rumenilo

Blic fotografija ispere boje sa lica, zato je ok da malo jače nanesete rumenilo. Ali ipak ne preterujte, da ne biste izgledale poput klovna. Dodajte samo malo više nego inače na jagodce i ne zaboravite da sve dobro izblendate.

Povezano: Savet šminkera – kako treba da izgleda matura za mature i venčanja?

#5: Popunite obrve – obavezno

Ako inače ne popunjavate obrve – učinito to barem za maturu! Obrve su okvir lica i daju finiš vašoj svečanoj šminki. Zato je ključno da budu definisane i sređene. Popunite praznine senkom i raščešljajte ih spoolie četkicom. Izbegavajte olovku za obrve, jer voskaste formule daju flashback efekat.

Puzzled brunette model brushing her eyebrows

#6: Birajte paletu senki prema tonu haljine

Ako treba da igrate na sigurno, držite se istih podtonova vaše haljine kada birate paletu senki (npr. uz haljinu toplih podtona, birajte iste takve senke). Ali ako želite da bude malo smelije, ne uskladjujte oči i haljinu, već se poigrajte komplementarnim bojama. Na primer, istaćićete plavu boju haljine, uz narandžasti ruž, kao i ljubičastu haljinu uz zlatnu senku na očima

#7: Definišite donji kapak

Senka na donjem kapku može izgledati veoma loše – ako je samo malo previše nanesete, izgledaće kao da imate šljivu na oku. Ipak, ako se dobro izvede, zapravo “otvara” oko i sprečava da vaš ceo eye make-up look deluje teško. Malom četkicom, oivičite bojom donju liniju trepavica. Ako imate male oči, unuštranju trećinu donje linije trepavica ostavite praznom, da biste postigli efekat krupnijih očiju.

#8: Pažljivo odaberite šminku za usne

Nema pravila kada je reč o boji usana za matursko veče. Važno je ipak da imate na umu koliko je vaša boja usana teška za “održavanje”. Ako nosite nude, jednostavno možete naneti karmin ili sjaj i gotove ste. Ako ste odlučite za jarku boju, poput crvene ili hot pink, znajte da ćete celo veče morati da je popravljate.

Woman putting red lipstick

#9: Fiksirajte šminku

Kada ste završile ceo make-up look, završite ga uz par špriceva fiksatora za šminku! On će učiniti da se svi praškasti proizvodi na vašem licu stope, bez “brašnjavog” efekta, a uz to će produžiti trajnost šminke. Kada će koristiti fiksator za šminku, ako ne za matursko veče?

Naš predlog je City Color Matte fiksator, za matiranje šminke.

#10: Ponesite šminku za popravke

Nažalost, šminka ne može da izgleda savršeno kao kada ste je tek naneli. Zato je važno da ponesete nekoliko proizvoda kojima možete popraviti šminku tokom večeri. Predlažemo da nosite samo neophodno poput korektora, pudera u kamenu, papirića za matiranje lica i karmina.

Pročitajte još i: Make-up za matursko veče – svečano i glamurozno!

Kako bismo vam olakšali matursko šminkanje, Lepotica Beauty Shop je spremio 1+1 GRATIS akciju na City Color šminku: uz svaki karmin poklon je olovka za usne, uz svaki ajlajner poklon je senka za oči, a uz svaku maskaru, poklon je olovka za obrve. Ili odaberite bilo koju drugu kombinaciju – jeftiniji artikal je na POKLON!

61355300_1124713594378818_1229466626504523776_n

error: Content is protected !!