Mršavite kao poznati: Dijeta sa zelenom salatom!

dijeta sa zelenom salatom

Svugde oko sveta, ljudi luduju za dijetom sa zelenom salatom. Čak i poznate ličnosti poput En Hatavej  i Beyonce se kunu u efektivnost ove dijete. Idealna je za one koji žele da izgube kilograme u kratkom vremenskom periodu – ali samo ako precizno prate dijetu. Zelena salata ima malo kalorija, ali će zadovoljiti dnevne potrebe za mikronutrijentima. U nastavku pročitajte sve o ovoj dijeti i kako da je ispratite!

Zelena salata: super-namirnica za mršavljenje

Zelena salata sadrži vodu, energiju, proteine, masnoću, ugljene hidrate, vlakna i šećere. Osim toga, zelena salata vas hrani mikronutrijentima, što je inače teško postići sa “low-calorie” dijetama. Zato ako planirate da u poslednji čas krenete sa gubitkom kilograma – dijeta sa zelenom salatom je baš za vas!

dijeta sa zelenom salatom

Dijeta sa zelenom salatom – koraci

Faza 1

U fazi 1, treba da pojedete 1/2 salate za doručak. Ova faza traje dva dana. Kako biste je pripremili, a da bude ukusna, dobro je operite, sitno iseckajte i dodajte so i limunov sok, a potom i iseckano sveže začinsko bilje (peršun, mirodjiju…). Možete uz nju popiti i šolju kafe bez šećera. Još jedna važna rutina: ujutru popijte vode. Probajte da izbacite hleb tokom trajanja dijete.

Za ostale obroke, jedite šta želite – ali probajte bez hleba.

Povezano: “Clean-eating” dijeta – zdrava ishrana za sve!

Faza 2

U fazi 2 ove dijete, trebalo bi da doručkujete i večerate zelenu salatu, pripremljenu kao u I fazi. Faza 2 bi trebalo da traje 2 dana.

dijeta sa zelenom salatom

Faza 3

Treća faza je intenzivnija. Trebalo bi da jedete samo zelenu salatu čitavog dana. Zapamtite – nikakva druga hrana se ne sme konzumirati u ovoj fazi, sem zelene salate. Ova faza traje tri dana.

Faza 4

Ova faza je veoma važna. Sada treba da se vratite u vašu staru rutinu ishrane. Faza 4 je identična sa fazom 2, što znači da ćete dva dana umesto doručka i večere jesti zelenu salatu, a za ručak regularan obrok.

Faza 5

Konačno, peta faza dijete sa zelenom salatom je laka da se isprati. Tokom dva dana ove faze, ješćete zelenu salatu za doručak. Za ručak i večeru smete jesti šta god želite, ali mora biti zdravo i sa malo ugljenih hidrata. Ali tokom dana pijte mnogo vode. Ovo će pomoći vašem organizmu da se očisti od toksina.

dijeta sa zelenom salatom

Rezultati dijete

Ova dijeta je jednostavna, ali efikasna. Kombinovanje dijete sa zelenom salatom sa drugim dijetama, može ubrzati proves gubitka težine. Naime posle 5-dnevne dijete sa zelenom salatom, možete isprobati dijetu sa lubenicom. Zbog specifičnosti ove dijete (zasniva se na samo jednoj namirnici), ne bi trebalo da je primenjujete duže od 5 dana.

Pročitajte još i: Letnja dijeta sa lubenicom – Detox tela + manje kilograma!

error: Content is protected !!