3 make-up pravila za žene 40+ koja više ne važe!

make-up pravila

Šta se to dešava, da kada napunite 40 godina, dobiejte po koju liniju ili boru, odmah dolazi “make-up policija”, koja odnosi svu zabavu iz šminkanja? Kada je reč o šminkanju zrlee kože, postoji toliko “pravila” koja navodno morate ispratiti, a ovi kliše saveti zaista više “ne piju vodu”. Pravila mogu biti tako kruta i dosadna, a što se tiče šminkanja zrele kože, ovo su 3 saveta koja najčešće čujemo, a apsolutno ih možete ignorisati!

Izbacite ova pravila iz rutine šminkanja – jer su zastarela!

Kliše savet br. 1: Neka vaša šminka na očima bude neutralna

Nema ništa loše u neutralnim tonovima, ali oni mogu ten učiniti beživotnim i “ravnim”. Smeđe i neutralne senke za oči su laka opcija za brzinsku i svakodnevnu šminku, i svi ih volimo, ali definitivno nisu sve što vam je “dozvoljeno” kada pređete 40-u godinu. Ubacivanje malo boja može momentalno “apdejtovati” vaš stil šminkanja – probajte pink, breskvaste, kajsijaste i tonove lubenice, kako biste modernizovale šminku!

make-up pravila

Kliše savet br. 2: Zaboravite na šimer i šljokice

Često ćete čuti da šminkeri upozoravaju dame sa zrelom kožom da se klone šimersastih i šljokičastih make-up proizvoda. Naravno, razumemo – šimer može naglasiti linije na kapcima ili oko očiju. Ali, ti dani su prošli – šimer i šljokice su zabavni i razigrani. Samo ih morate koristiti strateški – predlažemo da da malo šimera ili šljokica nanesete na sredinu kapka ili u unutrašnje uglove očiju, čime ćete prelepo istaći pogled i učiniti ga magnetski privlačnim!

make-up pravila

Kliše savet br. 3: Smokey Eye nije više za vas

Smokey Eye stil šminkanja je zapravo apsolutni prijatelj zrele kože. Radi se o briljantnoj tehnici za balansiranje i vizuelno otvaranje očiju. To ne mora biti tamni, crni ili sivi smokey eye – počnite sa nijansama koje čine da se osećate ugodno i pouzdano, i tako izgradite “make-up samopouzdanje”!

Zapamtite – make-up pravila su tu da se krše! Izbacivanjem ova 3 kliše saveta iz svoje rutine šminkanja, postići ćete tu slobodu u šminkanju, da to činite prema onome kako se osećate. Šminka je zabavna i služi da eksperimentišete sa njom!

Pročitajte još i: Make-up vodič – kako da pravilno koristite mat senke na očima?

error: Content is protected !!