Izbelite zube kod kuće uz ova 3 sastojka: Otkrivamo viralni trik sa TikTok-a!

izbeljivanje zuba

Kada je reč o dentalnoj higijeni, osim redovnog pranja zuba i posete stomatologu, ne smemo zanemariti ni estetiku! Svi želimo te blistavo bele zube, koji sijaju i deluju ispolirano. Ako ste već probali sve moguće paste za izbeljivanje zuba, i niste zadovoljne rezultatima, TikTok je tu sa svojim trikovima. Najnoviji viralni trik za izbeljivanje zuba uključuje mešavinu vodice za ispiranje usta, sode bikarbone i hidrogen-peroksida. Video kreatori sa Tik Tok-a tvrde da su tako dobili blistavo bele zube, ali da li je ovaj trik bezbedan? Stomatolozi daju svoje mišljenje u nastavku!

O čemu se radi u ovom triku?

Sve je počelo sa jednim videom, kao što se i dešava sa svim viralnim trikovima. Ovaj kućni trik za beljenje zuba uključuje nekoliko jednostavnih, jeftinih sastojaka, koje sigurno imate u kući: tečnost za ispiranje usta (bilo kog brenda), sodu bikarbonu i hidrogen-peroksid. Kreatorka Kristen Machado tvrdi da su je svi pitali gde je izbeljivala zube, posle korišćenja ove mešavine! Njen recept za jednostavan: u flašu tečnosti za ispiranje usta ulije malo 2% hidrogen-peroksida i kašiku sode bikarbone, dobro promućka i time ispira usta svako veče posle pranja zuba.

@kris10mac Shiny teeth and me 🦷 #fyp #teethwhitening #whiteteeth #teethcare #teethtok ♬ My Shiny Teeth and Me – Kenny Maness

Povezano: 5 nijansi karmina koji čine zube blistavim i belim

Da li je ovaj trik bezbedan?

Ipak, logično je da se zapitate da li je ova mešavina bezbedna za zube? Stoga, američki stomatolozi su dali svoje mišljenje – oni tvrde da se u ovom triku radi o površinskom izbeljivanju zuba, što znači da ova mešavina skida samo površinske mrlje. Nijedna pasta niti vodica za zube ne mogu napraviti drastičnu razliku, poput sredstava za izbeljivanje zuba, koja se koriste u profesionalnim ordinacijama.

Sastojci koji se kombinuju u ovoj mešavini mogu posvetleti zube, ali ovo ne bi trebalo da bude vaša svakodnevna praksa, jer kiselina iz ove mešavine može iritirati desni i zube, kada se često koristi.

Stomatolozi se slažu da ova mešavina može biti korisna za kućno izbeljivanje zuba, jer će učiniti da više brinete o oralnoj higijeni. Ukoliko ipak niste zadovoljni nivoom izbeljivanja, možda je bolje da potražite profesionalni tretman izbeljivanja zuba, jer ćete na taj način dobiti jači procenat sastojaka, čime će rezultati biti vidljiviji. Osim toga, kod profesionalnog izbeljivanja zuba, dobićete najbezbedniju opciju, koja štiti desni i gleđ.

Pročitajte još i: Blistavi osmeh – 3 načina za izbeljivanje zuba.

error: Content is protected !!