5 must-have komada jesenje šminke koje morati imati u neseseru

šminka za jesen

Ne morate da potpuno promenite svoju make-up rutinu kada dodje promena sezone. Ipak, promena palete boje uključuje bronzane braon, smeđe, boje rđe, vina kao i maslinaste tonove. Ove boje deluju kao najlepša inspiracija za duboke tamne ruževe, senke i rumenila koje će osvežiti vaš make-up neseser za jesen i pretvoriti vas u pravu jesenju kraljicu!

Kako se menjaju godišnja doba, tako se menjaju i naše potrebe u vezi sa šminkanjem. Make-up proizvodi koji su nam bili savršeni za leto nažalost nam više ne odgovaraju – mat teški puderi, neon senke, šljokičasti sjajevi i sjajni bronzeri. Zato napunite neseser sa ovih 5 esencijalnih jesenjih make-up proizvoda koji će vam obećati taj prigušeni, sexy izgled dok napolju opada lišće.

Šminka za jesen: Proizvodi bez kojih ne možete

Jesenji must-have #1: Blistavi tečni puder

Mat šminka rezervisana je za leto, jer ko želi da dodatno sija dok je napolju vruće? E zato kada dođe jesen, koža je često siva, umorna i beživotna, a temperature hladnije. Zato pružite svojoj koži dodatni “glow” u vidu blistavog tečnod pudera. Ovakvi puderi daju dewy finiš, i često sadrže mikro-sjajne čestice koje se presijavau veoma decentno. Vaš ten će delovati prirodno osvetljeno iznutra, a koža hidrirano i jedro!


View this post on Instagram

A post shared by klaudia łatak (@klaudia_latak) on

Jesenji must-have #2: Rumenilo u boji bobica

Pink i koralna rumenula su klasika, za leto, ali s jeseni tražimo prigušene tonove. Zato isprobajte ove jeseni rumenilo u boji bobičastog voća – ljubičasto ili tamno roze, sa primesama bordo, koje će vašem tenu dati dubinu i koje će se savršeno uklapati sa tamnim ruževima. Ako ga uklopite sa neutralnom šminkom, ostaćete u zoni komfora. Ovakva rumenila se morau nanositi na dobru podlogu, kako ne bi bila flekava – zato je sloj tečnog i kamenog pudera ispod obavezan! Birajte rastresite četke od prirodne dlake koje neće skoncentrisati sav pigment na jednom mestu.

Povezano: Najlepši make-up trendovi za jesen – prigušeno i sexy


View this post on Instagram

A post shared by Brenda Couture (@bwitch17) on

Jesenji must-have #3: Ljubičasti ili bordo karmin

Ovo je jesenji klasik – usne boje vina! Zamenite pink i koralne letnje boje nekom vampy sexy ljubičastom ili bordo koja se sjajno uklapa sa klasičnim jesenjim bojama. Uklopite ovaj karmin uz neutralniju šminku za oči i neki bordo detalj poput šala ili šešira. Uz ovakve karmine je obavezna olovka za usne u istoj boji kojom ćete precizno oivičiti usne. Birajte mat teksture tamnih karmina, jer osiguravaju dužu trajnost, bez razmrljavanja.

Preporučujemo City Color Be Matte karmin u sočnoj nijansi “Francesca”.


View this post on Instagram

A post shared by Claudia Neacsu (@claudianeacsu) on

Jesenji must-have #4: Paleta senki toplih boja

Kako lepše našminkati oči za jesen nego u toplim tonovima crvene, bordo, narandžaste, boje cimeta ili rđe? Ovaj make-.up stil je popularan već nekoliko sezona, a na tržišto se mogu naći brojne palete sa topliom crvenkastim nijansama koje pristaju skoro svakom tenu. Ipak, ako su vam oči često krvave, izbegavajte crvene senke, jer će još više to naglasiti.

Savršen izbor za jesen je City Color Figtastic paleta senki.


View this post on Instagram

A post shared by SheBe Blogs. (@shebeblogs) on

Jesenji must-have #5: Zlatni hajlajter

Kako s jeseni nosimo mat šminku na licu, tako nam ten može izgledati “ravno” i jednodimenzionalno, poput lista papira. Zato je potrebno da mu dodamo malo dimenzije i sjaja (pored blistavog tečnog pudera) uz odgovarajući zlaćani hajlajter koji će nadomestiti manjak prirodnog svetla na našem licu. Nanesite ga na strateške tačke: vrhove jagodica, vrh nosa, iznad gornje usne, i ispod obvra. Naravno – pazite da ne preterate, jer ne želite da sijate kao disko-kugla.


View this post on Instagram

A post shared by NHẬN ORDER HÀNG HÀN A-Z (@sbs_shopp) on

Predlažemo City Color Strobing paletu sa tri suptilna hajlajtera za svaki dan.

Pročitajte još i: Top saveti i trikovi kako da nosite tamni karmin

error: Content is protected !!