Tehnika blurovanog rumenila: Evo kako da se našminkate ovako

blurovano rumenilo
Instagram/Printscreen

Ljubiteljke šminkanja, spremite se da dodate novu make-up tehniku u vaš beauty arsenal! Upečatljivo, blurovano rumenilo je najnoviji trend u šminkanju, koji je već osvojio svet. Ovaj trend se odnosi na nanošenje rumenila na način tako da se kreira difuzirani, izblendovani izgled. Na taj način, dobićete prirodan i mladalački sjaj na obrazima. U nastavku pročitajte više o ovoj tehnici šminkanja!

Blurovano rumenilo: O čemu se radi?

Davno su prošli dani jakih liija i preciznog nanošenja rumenila. Ova upečatljiva, blurovana tehnika nudi opušteni pristup šmimnkanju. Samo nabavite kvalitetnu četkicu za rumenilo i blendajte rumenilo kružnim pokretima, produžavajući ga prema slepoočnicama. Na ovaj način postićićete meki i prirodan izgled koji odgovara baš svakom tonu kože.

Povezano: Suptilno konturisanje lica rumenilom – tehnika “Backlit Blush”

View this post on Instagram

A post shared by anja!! (@offbrandpollypocket)

Bilo da preferirate suptilni nanos boje ili onaj malo dramatičniji, ovaj trend je za svakoga, jer ga možete prilagoditi vašim preferencijama. Zato počnite sa eksperimentisanjem, kako biste savladale ovu tehniku šminkanja.

Blurovano rumenilo: Evo šta vam je potrebno

  • mat rumenilo
  • šimerasto rumenilo slične nijanse
  • veoma svetlo, “mlečno” rumenilo

Uzmite manju, gušću četkicu i pomešajte mat i šimer rumenilo. Ravnomerno obložite četkicu pigmentom. Nanesite rumenilo na obraze, tamo gde želite da bude vaša centralna tačka rumenila. Ako želite maksimalni sjaj obraza, dodajte još malo šimerastog rumenila. Sada sledi ključni korak, koji će vaše rumenilo učiniti vizuelno blurovanim: držeći četkicu pod uglom od 90 stepeni, nanesite veoma svetlo (mlečno) rumenilo OKO centralne tačke rumenila koja ste već naneli, tako da ivice deluju meko i blurovano. Ovako ćete dobiti efekat mekog filtera.

Prekrijte eventualne bubuljice

Ako na obrazima imate vidljive bubuljice ili flekice, koje kvare efekat ”blurovanog” rumenila, prekrijte ih sledećim trikom: umočite četkicu u korektor, a potom u svetlo mlečno rumenilo i tako nanesite ovaj miks na ono što želite da prekrijete! Ovako nijedna bubuljica neće odskakati od savršeno izbledanog rumenila!

Pročitajte još i: 6 neočekivanih tačaka na licu na koje možete naneti rumenilo

error: Content is protected !!