Čokoladni tartufi sa punjenjem od banane: Recept + video

dehidratacijske linije

Kako da napravite ove preukusne tartfue sa bananama za samo 15 minuta, bez pečenja? Ovaj brzi i laki recept može svaki da napravi kod kuće, a sigurni smo da će vaša porodica biti oduševljena kada isproba ovaj banana recept. Ukus će vas oduševiti, kao i laki način pripreme. Recept sledi u nastavku!

Čokoladni tartufi sa bananom: recept

Sastojci:

  • 200 grama bele čokolade
  • 2 banane
  • 180 grama lepljivog pirinčanog brašna
  • 30 grama kakao praha + još malo za “dusting”
  • 60 grama šećera
  • prstohvat soli
  • 250 ml mleka
  • 1 kašika biljnog ulja

Priprema:

Oljuštite i isecite banane kao na videu. Rastopite belu čokoladu i uz pomoć čačkalice, svaki komad banane umočite u potpunosti u belu čokoladu, i ostavite da se stegne.

Youtube/Printscreen

U posebnoj činiji pomešajte pirinčano brašno, kakao prah i šećer, i promešajte sve mutilicom. Dodajte mleko i biljno ulje, konstantno mešajući žicom, kako biste razbili grudvice i dobili homogenu smesu.

Smesu pokrijte tankom folijom i ubacite 5 minuta u mikrotalasnu pećnicu. Takvo testo još malo promešajte špatulom, kako biste formirali valjak. Prosejte kakao na duguljastu tacnu i prebacite valjak od testa. Dobro ga pokrijte kakaoom, a potom secite kriške širine 1-1.5 cm.

Youtube/Printscreen

Svaku ”kriškicu” testa umočite u kakao prah, i potom u sredinu, utisnite bananu u beloj čokoladi. Prstima zatvorite tartuf i to je to!

Youtube/Printscreen

Prijatno!

Video recept pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Tiramisu kolačići – mini verzija popularnog deserta

error: Content is protected !!