“Brontouring”: Trendy tehnika konturisanja lica bronzerom!

brontouring
Instagram/Prinstcreen

Leto je na izmaku, a s pomalo tuge sa opraštamo od preplanulog tena. Ipak, šminka je tu da nadomesti “sunkissed” izgled preplanule kože, barem sudeći prema najnovijem TikTok make-up trendu! Novi stil konturisanja lica (“bronouring”), uključuje korišćenje toplog bronzera, umesto kontur-pudera (koji je obično hladnog podtona). Na ovaj način, fejkovaćete toplinu lica, baš kao da ste preplanuli, a svetlucave čestice bronzera će dati blistavi efekat vašoj koži!

Šta je “brontouring”?

Ne morate rizikovati opekotine od sunca kako biste postigle prelepo preplanuli ten! Novi make-up stil konturisanja lica, nastao je naravno na TikToku, i pokazao nam je kako da kreiramo suptilni efekat preplanule kože, bez izlaganja UV zracima (ili samopotamnjivanju). Kada govorimo o konturisanju, znamo da su kontur proizvodi kreirani sa hladnim podtonom i prilično kompaktnom, mat teksturom, jer su namenjeni imitiranju prirodne senke koja padne na lice. Bronzeri, s druge strane, služe da nakon konturisanja “utoplimo” ten, jer sadrže šimeraste čestice i obavezno su toplog podtona. Kombinovanje ova dva proizvoda često daje efekat “prenašminkanog” lica.

View this post on Instagram

A post shared by VICTORIA•LYN (@victorialyn)

Preplanulo i konturisano lice u jednom

Sve što vam je potrebno da postignete ovaj skulptutirani, preplanuli look za kraj leta i početak jeseni, jeste četka za puder i kremasti ili praškasti bronzer, u neutralnoj, svetloj nijansi, koja je tek 1-2 nijanse tamnija od vašeg tena. Najbolje je da koristite veliku četku, kako ne biste završili sa oštrim linijama po licu.

Povezano: Četke za konturisanje lica – vodič kroz vrste i modele

Potom, bronzer se strateški nanosi na određene delove lica: prvo, na čelo, blendajući proizvod u liniju kose. Potom, umesto da radite klasično konturisanje, pređite vrh jagodične kosti, sve do slepoočnica, do početka uha. Nanesite bronzer na obraze, u smeru naviše, za prirodni lift efekat. Potom, bronzerom pređite i preko vilične kosti, duž nosa, i oko kontura usana.

Ova tehnika je odlična da “zagreje” vaš ten, i da vam efekat preplanulosti, bez “prenašminkanog” efekta. Ultimativna potvrda “brontouring”-a dolazi od strane šminkera Maria Dedivanovića, regularnog make-up artista zvezde Kim Kardašijan! Ovim make-up trendom produžićemo leto, iako uskoro počinje jesen!

Pročitajte još i: Ovaj trik sa TikTok-a će vam olakšati konturisanje – dovoljna je samo jedna tačkica!

error: Content is protected !!