“Pancake Cereal” – Mini-palačinke kao žitarice za doručak (RECEPT)

pancake cereal

Ukoliko redovno pratite društvene mreže, sigurno ste primetili da i određeni obroci ili namirnice postaju viralne i popularne, zahvaljujući kreativnosti ljudi širom sveta. I ovog puta, donosimo jedan od najpopularnijih food trendova sa TikTok-a, to je “pancake cereal” – mini-palačinke kao žitarice za doručak!

O čemu se radi?

Kada govorimo o “pancake cereal”, tu nema tajne! Radi se o redovnim američkim palačinkama, koje se prave u mini veličini, poput žitarica. Recept ostaje isti kao za regularne američke palačinke, a testo se istiskuskuje poslastičarskim špricem u tiganj i tako peče, u mikro-veličini! Mini-palačinke su potom okreću uz pomoć velike špatule, ili ručno, kineskim štapićima, jedna po jedna.

pancake cereal

Recept za mini palačinke

Sastojci:

  • ½ šolje mleka
  • 1 veliko jaje
  • 4 kašike rastopljenog putera
  • ½ višenamenskog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ¼ kašičice soli
  • Ulje za tiganj

Priprema:

U posudi, umešajte jaje, mleko i rastopljeni puter, dok se smesa ne sjedini. Potom, dodajte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Mešajte dok se sve homogenizuje. Dodajte malo mleka, ukoliko je testo pregusto, ili još malo brašna, ukoliko je previše retko (konzistencija testa za američke palačinke).

Prebacite testo u poslastičarski špric, zip-lock kesu ili “squeeze” bocu sa otvorom. Isecite malu rupu u ćošku kese. Ostavite da testo odmori oko 5 minuta.

Povezano: Internet je poludeo za “zebra” palačinkama – evo kako da ih napravite!

pancake cereal

Zagrejte non-stick tiganj na srednju vatru. Nanesite malo ulja, uz pomoć papirnog ubrusa ili spreja. Iscedite testo za palačinke u malim tufnama, veličine novčića. Ostavite mesta između “tufnica” kako bi palačinke narasle. Pecite 1-2 minuta, dok ne postanu zlatno braon.Velikom špatulom ih okrenite sve u isto vreme ili svaku pojednačno okrenite kineskim štapićim aza jelo. Pecite ih i sa druge strane još 1-2 minuta i to je to!

Prelijte ove mini-palačinke mlekom, javorovim sirupom i puterom, dodajte seckano voće, i dobili ste “pancake cereal” za doručak!

pancake cereal

Prijatno!

Pročitajte još i: Lagane palačinke sa kokosom i borovnicama

error: Content is protected !!