Iskoristite omiljeni bronzer kao savršenu neutralnu senku za oči: Evo kako!

bronzer kao senka

Odaćemo vam malu tajnu – vaši praškasti make-up proizvodi, poput senke za oči, bronzera i rumenila imaju istu praškastu teksturu, i uopšte nisu previše različiti. To znači da ih možete koristiti za sve namene, a jedan od najpotcenjenijih make-up trikova jeste korišećnje bronzera kao neutralne senke za oči. Neutralne senke i bronzeri imaju mnogo toga zajedničkog, jer su kameni proizvodi nude boje, koji su namenjeni davanju dimenzije i kreiranju senki. U nastavku saznaje više o ovom triku!

Bronzer kao senka

Vaša nijansa bronzera je neosporivo savršena nijansa neutralne senke, jer se slaže sa vašim tonom kože, i može odgovarati za većinu make-up look-ova! Plus, bronzeri su po prirodi dugotrajniji proizvodi, što ih čini savršenim “platnom” za odvažne make-up look-ove. Čak i kada žurite, samo jedan nanos bronzera četkicom na oči daje najlakši monohromatski look.

bronzer kao senka

Koji tip bronzera je savršen za ovo?

Svaki mat bronzer neutralnog tona, koji nije ni previše topao, ni previše hladan, može poslužiti kao neutralna senka. Bronzer sa previše hladnim ili previše toplim tonovima, može delovati sivo ili narandžasto na očima. Mat formula je idealna, jer šimer može dovesti do neujednačene aplikacije i teže se blenda sa ostalim senkama.

Povezano: Vodič – šta da radite sa senkama iz palete koje nikada ne koristite!

Kako da koristite bronzer kao senku – vodič

#1: Uvek birajte mat bronzer

Kao što smo pomenuli, mat bronzeri su mnogo bolji za korišćenje na kapcima, za razliku od onih sa šimerom. Zamislite bronzer kao bazu za kapke, kao prajmer u boji za ostatak senki koje ćete naneti. Ako želite šimerasti izgled oka, preko mat bronzera, nanesite senke sa šljikicama.

bronzer kao senka

#2: Koristite pufnastu četkicu

Kako biste postigli najbolje rezultate, koristite uvek malu, pufnastu četkicu za senke, za nanošenje bronzera na kapke. Tretirajte bronzer, kao što biste i senku, i izblendajte ga na kapak, pokretima levo desno, i kružno. Kada ste naneli ujednačen sloj bronzera na kapke, nastavite sa šminkanjem ostatka oka, ili ostavite tako, za najprirodniji make-up look.

#3: Izbegavajte kremasti bronzer

Kremasti bronzer izgleda prelepo na obrazima, ali ne stoji dobro na kapcima. Neće imati dugotrajnost koju daje kameni bronzer, posebno ako imate masnije kapke, a i ova formula je sklonija razmrljavanju tokom dana.

bronzer kao senka

Pročitajte još i: 7 kritičnih grešaka koje činite sa bronzerom

error: Content is protected !!