Kabuki četkica: Kako se koristi i zašto vam treba?

kabuki četkica

Postoje određeni tipovi make-up četkica koje svako ima u kolekciji, poput četkce za puder ili one za blendanje senke, a postoje i one koje baš ne razumemo. Jedna od takvih je kabuki četkica. Da li znate kako ona izgleda i čemu služi? Ako to nije slučaj – vreme je da saznate! Postoje različite vrste kabuki četkica i samim tim, njihove namene su drugačije.

Otkud naziv “kabuki”?

Kabuki četkica je popularan model četke za šminkanje, koji obavezno ima kratku dršku i guste, i kratke dlačice. Naziv je dobila po japanskim kabuki plesnim pozorištima, jer su ovom četkicom glumci nanosili tešku šminku. Ova jaka šminka je bila važan deo igranih karaktera, a dizajn četkice je omogućavao da se šminka nanosi ravnomerno na celo lice. Najveći broj kabuki četkica ima zaobljenu glavu, ali ona može biti ravna ili zakošena.

Dlačice na kabuki četkicu su gusto napakovane, i zbijene, a pošto su kratke, nanose sasvim dovoljnu količinu proizvode, bez “cakey” efekta. Osim za praškaste proizvode (puder u prahu, rumenilo, bronzer, konture), kabuki četkica se može koristiti i za nanošenje tečnog pudera.

Kako se koristi kabuki četkica?

Sada znate sve o kabuki četkicama, vreme je da saznamo kako one funkcionišu.

#1: Okrugla kabuki četka (round kabuki)

Ako želite da vam šminka traje od jutra do večeri, fiksirajte šminku praškastim puderom uz pomoć okrugle kabuki četkice. Za ovo je najbolje da koristite okruglu kabuki četkicu. Samo je umočite u puderu u prahu, i utisnite u kožu. Čas posla!

#2: Uglasta kabuki četkica (angled kabuki)

Ne možete odoleti trendu konturisanja? Onda bi trebalo da dodate uglastu kabuki četkicu u kolekciju. Ova make-up alatka savršeno nanosi kremaste ili praškaste proizovde za konture, vrlo precizno, tako da možete skulpturirati lice prema vašoj želji. Samo umočite četkicu u kontur puder, tapnite lagano da skinete višak i pređite preko ključnih tačaka na licu – ispod jagodične kosti, po stranicama nosa i na slepoočnice.

Povezano: Šminkeri savetuju – Kako se pravilno čiste četkice za šminkanje?

#3: Kupasta kabuki četkica (dome kabuki)

Okrugla kabuki četkica je obično manja od tradicionalnog oblika ove četke. Pošto ima zaobljenu glavu, idealna je za nanošenje hajlajtera, rumenila ili bronzera. Baćš kao i za ostale kabuki četkice, dovoljno je da umočite alatku u kompaktni proizvod i nanesete na lice. Ovaj okrugli kabuki možete koristiti i za nanošenje setting pudera na teže dostupna mesta, poput regije ispod oka i na stranice nosa.

#4: Ravna kabuki četkica (flat kabuki)

Ravna kabuki četkica se slaže odlično sa tečnim, kremastim i praškastim prozvodima! Radi se o multifunkcionalnoj alatki koja podiže iskustvo nanošenja šminke na viši nivo. Koristite ovu četkicu da nanesete tečni puder bockanjem i blendanjem u kožu, za savršeni finiš. Ako koristite puder u prahu, jednostavno umočite kabuki u proizovd i utisnite ga u kožu za besprekorni finiš!

Povezano: Najbolje četkice za hajlajter – 4 modela koja vam trebaju

Čišćenje kabuki četkice

Kako bi vaša omiljena kabuki četkica trajala što duže, evo kako da brinete o njoj: morate je prati redovno, baš kao i ostale make-up četkice i sunđere. Prljave četke za šminkanje su razvojno tlo za bakterije, a kako biste ih sačuvali od razmnožavanja bakterija, neophodno je da četku perete jednom u 7-10 dana.

Ako nanosite tečni ili kremasti proizvod kabuki četkicom, onda je morate prati posle svake upotrebe. Jednostavno, pokvasite četkicu, istrljate je o dlan uz pomoć malo šampona, tečnog sapuna ili posebnog gela za čišćenje četkica i dobro isperite. Ostavite četkicu na peškiru da se osuši, u bočnom položaju i to je to!

Pročitajte još i: Da li pravite ove greške sa četkicama za šminkanje?

error: Content is protected !!