4 načina kako da senku za oči iskoristite kao ajlajner

senka kao ajlajner

Bilo da vam je ponestalo omiljenog ajlajnera, ili imate višak paleta za senke koje ne koristite, ili imate omiljenu nijansu senke koju želite da nanesete i na liniju trepavica – postoji mnogo načina kako da pretvorite omiljenu senku u ajlajner. Najbolji deo je da ćete tako skratiti broj potrebnih proizvoda za eksperimetisanje sa šminkom. Od svake senke možete dobiti raznobojni ajlajner, tako da ne morate kupovati ajlajnere u svim bojama.

Kako sve možete pretvoriti senku u ajlajner?

Način #1: Dodajte malo vode

Ne potcenjujte moć obične vode – ovo je zasigurno najlakši i najzgodniji način da transormišete senku u ajlajner. Samo prođite uglastom četkicom ispod mlaza vode i pokupite omiljenu senku četkicom. Dobićete teksturu popust paste, kojom lako možete iscrtati gornje i donje kapke, baš kao što biste to uradile tečnim ajlajnerom.

Povezano: 4 tipa winged ajlajnera i kako da odaberete onaj pravi za svoje oko?

Način #2: Naprskajte fiksator na četkicu

Ukoliko u kolekciji šminke imate sprej za fiksiranje šminke, to je sve što vam je potrebno! Naprskajte kosu četkicu ovim sprejem i umočite je u omiljenu senku, i tako ste dobile pravi tečni ajlajner.

senka kao ajlajner

Način #3: Iskoristite kapi za oči

Čak možete iskoristiti i kapi za oči koje već koristite kao sredstvo za mešanje senki. Ova tečnost je već bezbedne za oči, lako se dozira, i već je imate u kupatilskom ormariću. Iscedite par kapi na četkicu i potom umočite četkicu u senku.

Način #4: Koristite senku bez ičega

Čak i ako su vam dostupne samo senke i četkica, i dalje možete dobiti efekat ajlajnera na oku. Iako ova linija neće biti super precizna i oštra, već ćete postići razmrljani eyeliner efekat, nije loše da probate. Iskorstite senku koja je kremasta ili gelasta, ako želite najbolji efekat. Mada, svaka senka će poslužiti. Jednostavno, umočite uglastu četkicu u senku po izboru i nanesite je na gornju i donju liniju kapka, poput ajlajnera.

senka kao ajlajner

Pročitajte još i: 8 razloga zašto vam se ajlajner uvek razmaže

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!