6 TOP saveta za kupovinu tečnog pudera ONLINE – bez greške!

tečni puder

Kupovina šminke online može biti otežavajuća – posebno kada se radi o tečnom puderu. Mnogo je lakše, priznajemo ako birate nijansu rumenila ili karmina online. Kako da odlučite da li je nijansa i tekstura dobra za vas? Inače biste proveli sate u prodavnici isprobavajući testere, a ovako morate “naslepo” odabrati boju pudera, bez mogućnosti za grešku.

Zato smo tu da vam olakšamo – uz najbolje savete za odabir tečnog pudera, kada je sve što imate samo sličica nijanse na sajtu web shopa.

Kako da nikada ne pogršite kada kupujete tečni puder online

#1 Prepoznajte svoj tip kože

Najvažniju ulogu u odabiru tečnog pudera online je da poznajete kakav je tip vaše kože. Ako imate suvu kožu, klonite se matirajućih formula, koje deluju isušujuće na vašu već dehidriranu kožu. Stoga birajte lagane serum-pudere, ili one koji imaju “dewy” ili “luminous” efekat. Ako imate masnu ili kombinovanu kožu – potražite mat puder. Pošto ove karakteristike pudera ne možete isprobati, morate jako pažljivo u opisu proizvoda online pročitati kakav mu je finiš.

Povezano: Kako da odaberete tečni puder prema tipu kože?

tečni puder

#2 Odlučite kakvu pokrivnu moć želite

Tečni puderi se generalno dele u tri kategorije kada je reč o jačini pokrivne moći – na one lagane, srednje i jake pokrivne moći. Prema tome odlučite šta da tražite – da li laganu BB kremu ili full coverage profesionalni puder koji prekriva sve.

#3 Odredite podton kože

Većina pudera u svom nazivu ima šifru N, C ili W što označava podtonove: N je neutralni, W (warm) je topli koji vuče na žuto, a C (cool) je hladni – vuče na roze. Ovo će vam olakšati da online raspoznate da li će vam određena nijansa pudera odgovarati.

Povezano: Kako da odredite podoton kože i predlozi šminke za svaki podton

tečni puder

#4 Internet je vaš prijatelj

Kako živimo u digitalnoj eri, Internet je postao riznica znanja i kada je reč o beauty proizvodima. Make-up recenzije sa blogova, kao i videi na Youtube mogu biti od velike pomoći kada niste sigurni koji tečni puder da odaberete.

Ako znate svoju nijansu nekog određenog brenda, ali niste sigurni koja je to nijansa kod drugog brenda, jednostavno posetite sajtove poput Temptalia Foundation Matrix-a ili Match My Makeup, koji će vam na osnovu nijanse pudera koji koristite naći onu odgovarajuću kod drugog brenda.

#5 Ako niste sigurni – uzmite svetliju nijansu

Ako niste sigurni za koju od dve nijanse da se odlučite – bolje je da uzmete svetliju, jer svetliji puder lako možete da “popravite” uz malo bronzera ili kapljice tamnijeg pudera. Mnogo je teže raditi sa pretamnom nijansom tečnog pudera – to je već promašena investicija.

tečni puder

#6 Odredite budžet

Pre nego što se odlučite za kupovinu pudera – odredite sebi budžet unapred, jer je tržište prepuno pudera u svakom cenovnom rangu. Ovo je korisno kako se ne biste izgubili u lutanju. Ipak dobro je da uložite u kvalitetniji tečni puder, jer je on osnova make-upa. Na svemu drugom, slobodno možete da uštedite.

Pročitajte još i : Šta to treba da ima pravi tečni puder – 6 nepogrešivih fora da ga prepoznaš!

error: Content is protected !!