Silikonski beauty blender: 5 razloga zašto vam je potreban

silikonski blender

Make-up četkice nisu jedini alat za šminkanje koji je efikasan! Kako se inovacije i tehnologija razvijaju svakog dana, održiva make-up rutina postaje sve manji izazov. Danas se možemo odlučiti za višekratne pamučne tufere za skidanje šminke, a možemo reciklirati većinu beauty proizvoda. To je razlog zašto je silikonski blender za šminkanje postao trendy alatka, pre nekoliko godina. Iako su sunđerasti blenderi zauzeli svoj tron, silikonski blender nosi puno prednosti, ako se šminkate svakog dana. U nastavku vam donosimo njegove prednosti i razloge zašto bi trebalo da se nađe kao deo vašeg arsenala za šminkanje!

Šta je tačno silikonski blender?

Ako ste propustili eru silikonskog beauty blendera, koja je počela pre nekoliko godina, znajte da je reč o alatki koja baš tako izgleda! Radi se o pljosnatom jajolikom blenderu, koji je izrađen od gumastog, silikonskog materijala. Neki ga nazivaju i “jelly” make-up sunđer. Ova alatka dolazi u raznim veličinama i oblicima, i primarno se koristi za nanošenje tečnog i kamenog pudera, kao i korektora.

silikonski blender

5 razloga zašto bi trebalo da koristite silikonski blender

#1: Lako se čisti

Čišćenje zaprljanih četkica i pudera može biti dosadno, i zahteva puno vremena, a da ne pominjemo vreme za sušenje. Sa silikonskim blenderom nemrate brige oko toga da li će se puder upiti u sunđer, a čisti se za svega dva minuta. Vreme za sušenje – ne postoji! Ako vas zanima kako se najefikasnije čisti silikonski blender, znajte da ga najpre treba da ga isperete pod tekućom vodom, da uklonite višak proizvoda. Potom ga nasapunjajte sapunom ili šamponom, ili upotrebite malo micelarne vode na tuferu, kako biste ga dobro prebrisali. Isperite ga pod vodom i potapkajte papirnim ubrusom! To je to!

Povezano: Najbolji saveti za čišćenje beauty blendera bez muke

#2: Tako štedite puder

Silikonski beauty blender ne upija proizvode popout tradicionalnih mekih, penastih sunđera, niti upija proizvod sa lica, dok blendate šminku. To znači da će vam biti potrebna mnogo manja količina tečnog pudera ili korektora, jer ga ovaj blender neće “pojesti”.

silikonski blender

#3: Održiv je za prirodu

Kao što smo već pomenuli, silikonski blender je planet-friendly. Naravno, sunđerasti blenderi se koriste više puta, ali posle mesec, dva se već moraju zameniti. Pošto silikonski blender ne upija proizvod, a i izrađen je od izdržljivog materijala, njegova održivost za prirodu je bez premca. Osim toga, silikonski blender neće skupljati bakterije vremenom, pošto se njegova površina lako čisti, i ne skuplja puder u sebi.

Povezano: Vodič kroz sve oblike i vrste beauty blender sunđera

#4: Dugo traje

Sada ste već shvatili da silikonski blender mnogo duže traje. Uz redovno pranje posle svake upotrebe, ova alatka može trajati i više od godinu dana!

#5: Štedi vaš make-up budžet

Pošto su silikonski blenderi ovako dugotrajni, to znači da ćete ih retko kupovati, i time ćete uštedeti novac koji dajete na sunđeraste beauty blendere. Osim toga, štedećete i omiljeni tečni puder, za koji znamo da uvek mora malo više da košta da bi bio dobar! Ovu uštedu možete usmeriti na druge beauty kupovine.

silikonski blender

Da li ste probale silikonski beauty blender i da li nameravate?

Pročitajte još i: Najnoviji Tik-Tok trend – zamrzavanja beauty blendera

error: Content is protected !!