Šljokičaste usne su hit ove jeseni

By  |  0 Comments

Taman što smo se navikli na tečne mat usne, modni svet nam predstavi opciju u kompletno suprotnom smeru, a rezultat je ludo prekrasan. Spremite se da zasijate ove jeseni uz jedan beauty trend koji se poslednjih meseci ne skida sa modnih pista – šljokičaste usne.

Naslovna fotografija: pinterest.com

Ovaj trend je vaskrsnuo na Nedelji visoke mode u Parizu, gde su modeli koji su šetali revijama Versace i Fendi, kao što su sestre Gigi i Bella Hadid, uočeni sa upadljivim šljokičastim usnama različitih boja. Boje se ne razlikuju mnogo od tonova karmina koje sigurno već posedujete, tako da su šljokičaste usne zapravo prilično lake za nositi.

A photo posted by Fendi (@fendi) on

Kad već govorimo o modnom svetu, važno je spomenuti poznatu makeup damu Pat McGrath, zaslužnu za šljokičaste usne, novi talas koji nas je oduševio nakon lansiranja njene prve kolekcije Lust 004.

A photo posted by Versace (@versace_official) on

LAKO DO ŠLJOKIČASTIH USANA

Ukoliko se odlučite za šljokičastvu revoluciju, potrebni su vam olovka za usne, mat karmin, sjaj za usne i šljokičasta senka za oči.

    1. Tamno crvenom olovkom za usne pratite prirodnu liniju usana.
    2. Nežno premažite vaše usne mat crvenim ili bordo karminom, najmanje 2 puta za maksimalnu boju.
    3. Nanesite sjaj kako bi vaše usne postale lepljive i spremne za šljokice.
    4. Pomoću vlažnog prsta, mokre četkice ili pamučnog štapića za uši na usne nežno utapkajte crvenu ili srebrnu šljokičastu senku za oči i ostavite da se osuši.
    5. Završite šminkanje sa uređenim obrvama, malo rumenila i nekoliko poteza maskarom koji će vašim trepavicama podariti volumen.

Kompletan dramatičan look ćete postići ukoliko sparite šljokičaste usne sa sexy mačkastim očima, smeo grimizni karmin sa zlatnim šljokicama ili prigrlite šljokičaste nijanse bledo roze i nude karmina u kombinaciji sa svetlucavom senkom za oči.

Povezano: 10 make up trendova jesen/zima 2016/17.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!