Optička varka: Smanjite nos pomoću frizure

By  |  0 Comments

Naglašen nos je za neke bitna crta karaktera i lepote ženskog lica, ali, nažalost, za većinu žena odraz manjka samouverenosti. Operacija je nepotrebna i skupa alternativa, a pored trikova sa šminkom, i dobra frizura može vizualno smanjiti nos.

Ukoliko vaš nos smatrate predugim ili prevelikim trebalo bi da obratite pažnju na dužinu kose i oblik frizure. Donosimo 5 osnovnih pravila za savršenu frizuru prilagođenu ženama naglašenog nosa.

Kako vizueleno smanjiti nos

Slojevite frizure

Slojevi stvaraju vizuelnu diverziju, pa umesto da se ljudi koncentrišu na nos, gledaće vaše predivno lice u celini. Jennifer Aniston bira slojevite (ravne ili talasaste) frizure koje odvraćaju pogled od nosa.

Lokne i talasi

Izbegavajte ravnu kosu priljubljenu uz lice, dodajte kosi volumen uz elegantne krupne lokne ili blage talase koje mogu vizuelno smanjiti nos. Razmislite o Gisele Bundchen talasastoj frizuri.

Šiške

Šiške su dobar izbor, samo pazite da nisu ravne, da vam ne pokrivaju oči i čelo, kao i da nisu previše kratke. Odlučite se za asimetrične, slojevite šiške sa strane, ne kraće od resice uha, šiške kao što nosi Rachel Weisz.

Razdeljak

Razdeljak na sredini temena nije za osobe sa velikim nosem jer upravo naglašava nos. Duboki bočni razdeljak sa prebačenom kosom na jednu stranu, kao što nosi glumica Blake Lively, idealna je frizura za osobe sa naglašenim nosem, a funkcioniše bez obzira na dužinu kose.

Šta treba da izbegavate

Izbegavajte zalizane i kratke frizure koje ističu gornji deo lica. Frizure kao što su visoki rep ili neuredna visoka punđa ne dolaze u obzir ako želite da sakrijete veliki nos. Takođe, izbegavajte piksi ili bob frizure. Najbolje će vam stojati frizure za dugu ili kosu srednje dužine.

Povezano: Make-up trikovi za “smanjivanje” i “sužavanje” nosa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!