“Soap brows”: Oblikujte obrve uz pomoć sapuna!

soap brows

Ako redovno pratite make-up tutorijale i beauty zajednicu na društvenim mrežama, sigurno ste do sada čuli za termin “soap brows”. On opisuje ne samo specifičan izgled obrva (začešljan ka gore), već i posebnu tehniku oblikovanja istih. “Soap brows” je metoda uređivanja obrva koja koristi čvrsti sapun i spuli četkicu, umesto gela za obrve. Iako neobično zvuči, veliki broj profesionalnih šminkera preferira “soap brows” tehniku, jer je pristupačna, jednostavna i neverovatno čvrsto drži sve dlačice na mestu! U nastavku saznajte sve o ovoj make-up tehnici!

Pošto su pune i čupave obrve u trendu već sezonama, znajte da ih lako možete postići uz običan glicerinski sapun i spuli četkicu. Ovo je odličan metod i ako nemate prirodno “fluffy” obrve.

View this post on Instagram

A post shared by Брови • Белая Церковь (@ponomareva.brow) on

Kako da uradite “soap brows”?

Što se tiče same tehnike, malo truda vam je dovoljno. Nakon što ste popunili obrve (senkom, pomadom ili olovkom), uzmite spuli četkicu i blago je savijte, kako biste mogli preciznije da manipulišete njom.

Nakvasite spuli četkicu, idealno uz pomoć make-up fiksatora, kako bi dodatno “držao” obrve. Potom, istrljajte četkicu o sapun 5-6 puta (najbolje prozirni glicerinski), i iščešljavajte obrve ka gore. Počnite od unutrašnjeg ugla obrve, skroz ka gore, punim pokretima.

Najbolji savet je da sapun dodajete malo po malo, a ne da preterate odmah sa velikom količinom.

Povezano: Jednostavan i dramatičan trik koji će promeniti vaše obrve

Kakav sapun je idealan za ovu tehniku?

Idealno, sapun bi trebalo da bude glicerinski, bezbojni i bez mirisa – bukvalno, najjeftiniji koji možete da nađete. Postoji i posebni “soap brows” proizvodi koji sadrže mali glicerinski sapun i četkicu, u limenoj kutijici, kako bi vam sve bilo na dohvat ruke i higijenski.

Za koga je ova make-up tehnika?

“Soap brows” tehnika najbolje izgleda na prirodno punim i gustim obravama, ali čak i oni i sa ređim obrvama treba da isprobaju ovaj metod oblikovanja. Pošto je fokus ove tehnike na pojedinačnim dlačicama, dobro će doći svim ženama sa tanjim i ređim obrvama. One mogu dodati još olovke ili senke, kako bi ceo look delovao paperjasto i punije.

Povezano: 10 trikova kako da savršeno iščupate obrve

Ipak, profesionalni šminkeri smatraju da su za ovu tehniku najbolje obrve sa tankim do srednje debelim dlačicama, jer jako debela dlaka se teško oblikuje.

Iako ste možda skeptični, ohrabrujemo vas da isprobate “soap brows” tehniku šminkanja, kako biste zamenili gel za obrve običnim sapunom. Obrve će vam biti podignute, “fluffy” i žbunaste, a stajaće tako celog dana. Nema nereda, a obrve su gotove za dva minuta!

Pročitajte još i: Kako da dobijete čupave guste obrve poput super-modela (VIDEO)?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!