Kako da sprečite topljenje pudera sa lica u letnjem periodu?

By  |  0 Comments

Koliko god da volimo leto i visoke temperature, sunce može doneti neke probleme, kada je reč o make-upu. Da, SPF je veoika briga, ali isto tako glavni fokus je kako sprečiti da nam se tečni puder ne istopi sa lica. Niko ne voli ako mor ada razmišlja kako da mu puder ne sklizne sa lica. Poseno ako imate masnu kožu ili živite u vlažnoj klimi. U nastavku pročitajte par trikova kako da sprečite topljenje pudera sa lica u vrelim danima!

Iako je u ovakvim situacijama možda najbolje rešenje da izbegnete tečni puder i nosite umesto njega npr. BB kremu, postoje situacije u kojim prosto morate imati full-face make-up – poput večernjih izlazaka, svečanih prilika… Na kraju krajeva, u toku je sezona venčanja i proslava, što znači – mnogo škljocanja fotoaparatom. Zašto se onda odreći tečnog pudera?

attractive brunette young woman in summer outdoor

5 koraka protiv letnje topljenja pudera sa lica

Kako biste izbegli topljenje pudera – ključ je u slojevitom nanošenja proizvoda. Baš kao što zimi nosimo majicu, džemper pa kaput, kako bismo se zaštitili od hladnoće, sličan proces se dešava i leti, kako bismo se odbranili od vlage i vrućine. Ako želite da saznate kako da vaš ten savršeno imun na letnje elemente, ovo su koraci kako da sprečite topljenje pudera tokom najtoplijeg tela godine!

Korak #1: Dobar prajmer kao osnova

Kako biste zadržale izgled pudera na licu kao da je tek nanet – morate imati dobro osnovu u vidu prajmera. Prajmer odabran prema vašem tipu kože, ne samo da će zadržati puder duže na koi, već će pružiti i ostale prednosti poput kontrole sebuma ili dobre hidratacije.

Pošto se radi o letnjem periodu, potražite prajmer koji je vodootporan, jer će tako sprečiti probijanja znoja kroz puder. Nanesite ga u jako TANKOM sloju i pustite da se dobro upije.

Povezano: Vodič kroz prajmere – vrste i pravilno nanošenje

Beauty Treatment

Korak #2: Izaberite odgovarajući puder

Naravno da postoje i ostali koraci koji će sprečiti topljenje pudera, ali ono što je najvažniji zadatak jeste da odaberete odgovarajući puder, sa formulom koja traje mnogo duže. Potražite tečni puder koji je oil-free, transfer-resistant (ne prenosi se) i long-wearing (dugotrajne formule). Ovakav puder će vam sigurno mnogo duže stajati na licu od dewy blistavih formula koje brzo skliznu sa lica.

Korak #3: Utisnite puder u kamenu

Fiksirajte tečni puder uz pomoć pudera u prahu ili kamenu, ali birajte onaj transparentni, koji će samo matirati lice. Nanesite ga utiskivanjem u kožu, a ne trljanjem četkom. u suprotnom, čestice praha će zapušiti pore, zakačiće se za suve delove, a lice će vam delovati kao da je prekriveno filmom prašine.

Povezano: Kako da vam šminka preživi na letnjim temperaturama – 8 HOT saveta

Brush with powder

Korak #4: Fiksator šminke kao tajno oružje

Svaki profesionalni šminker koji je davao savete o letnjem šminkanju, podvlači važnost upotrebe fiksatora za šminku kao finalnog koraka. Ovaj proizvod će vam obezbediti topljenje, klizanje, uvlačenje i izbleđivanje šminke. Osim toga, ako ste preterali sa kamenim puderom (u predhonoj stavci), i vaše lice deluje brašnjavo – fiksator će rešiti ovaj problem sa teksturom kože. Jednostavno nezamenljiv proizvod u letnjim mesecima – potražite onaj sa Matte formulom.

sprej

Korak #5: Popravljanje pudera

Puder sklizne sa lica usled pojačanog znojanja i mašćenja kože, zato se postarajte da tokom dana upijate višak znoja i sebuma uz pomoć papirića za matiranje lica. Oni su jajno rešenje za “blotovanje” svega što licu daje sjaj. Izbegnite slojeve i slojeve pudera u kamenu tokom dana, popravljajući šminku samo uz nežno pritiskanje papirića zamatiranje lica.

Mi vam predlažemo Beauty Made Easy Pink papiriće za matiranje lica.

papirici

Pročitajte još i: Make-up dilema – tečni puder ili BB krema za letnje dane?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!