Novi make-up trend za leto: Souffle proizvodi za šminkanje!

sufle šminka
Instagram/Printscreen

Igranje sa šminkom je uvek zabavno, jer možete isprobavati i mešati različite inovativne teksture. Najčešće formulacije make-up proizvoda su kremaste, tečne i praškaste, a nedavno su se pojavile jelly i mousse teksture. Ipak, za tople dane koji su pred nama, biće popularna tzv. soufflé šminka, odnosno šminka lagane, penaste teksture, poput suflea!

Šta je soufflé šminka?

Ne krivimo vas, ako ste odmah pomislili na sočni, penasti sufle desert. Ipak, kada govorimo o šminkanju, sufle šminka podrazumeva “umućene”, penaste lagane teksture, koje se na koži blendaju kao san. Sufle teksturu šminke ćete najčešće naći u formi pudera i rumenila. Sufle šminka nema visoku pigmentaciju – proizvodi i pokrivna moć su veoma vazdušasti po konzistenciji i odličan su izbor za leto. Ova formula se nekad može naći pod terminom “whipped” ili “mouse” – to sve znači da je proizvod “umućen” sa dosta vazduha, slične teksture kao sufle.

Kako da dodate soufflé proizvode u make-up rutinu?

Ako volite i nosite prirodan “no-make-up-make-up” look, obožavaćete sufle šminku. Rumenila ove teksture, na primer, daju mekani, izblendani finiš na koži. Ako ste počenik u šminkanju, sufle tečni puderi imaju laganu, umućenu formulu, koja izgleda nevidljivo na koži. Vremena su se promenila, i stoga želimo da se šminkamo svakog dana, što može biti opterećujuće za kožu. Zato su sufle proizvodi dobar izbor za svakodevnu šminku, uz minimalni trud. Sufle šminka neće ostaviti “cakey” sloj na koži, i ne uvlači se u linije i bore.

Povezano: Gelasta kozmetika je IN – upoznajte “jelly” make-up

Aplikacija soufflé šminke

Ako ste navikli da šminku nanosite četkicama i beauty blenderima (a ne prstima), razmislite još jednom, sa sufle formulom! Kada koristite ovakve make-up proizvode, zapamtite da se oni nanose veoma laganom, rastresitom, “fluffy” četkicom ili prstima, za mekani, rumeni izgled. Čak i kada nanosite sufle puder, učinite to prstima, kako biste dobili mekani, somotski finiš na koži. Pošto je tekstura tako lagana, kada koristite težak aplikator poput sunđera ili guste četke, velika količina proizvoda će završiti unutar alata.

Nažalost, sufle šminka ne “funkcioniše” za sve tipove kože, posebno u vlažnom i toplom klimatu. Njena dugotrajnost zavisi od tipa kože, lokacije gde živite i vremenskih uslova. Ako imate masnu ili kombinovanu kožu, sufle šminka neće izdržati letnje vrućine. Imajte to na umu. S druge strane, suva i normalna koža će obožavati sufle make-up proizvode!

Pročitajte još i: Zašto vam šminka ne traje celog dana – evo gde grešite!

error: Content is protected !!