Trend Alert: “Dark Rose” usne su romantična verzija lip lajnera iz 2000-ih

dark milks lips
Instagram/Prinstcreen

“Dark Rose” usne su romantična verzija ombre usana koje smo viđali na Tik Toku poslednjih šest meseci. Svojim dubokim okvirom vinske nijanse i raskošnim prelivom boje podseća na začaranu ružu u punom cvetu, ali kao i one legendarne bajke, ova ruža ima tamnu stranu. Usne tamne ruže imaju svoje korene u pregršt trendova, uključujući TikTok-ove ombre usne, ponovno pojavljivanje super-blistavih sjajeva i glatkih ulja za usne, gotičke teksture i boje, a tamna olovka postaje popularizovana od strane ljudi u boji u ‘ 90-ih, sve uklopljeno u jednu predivno nezaboravnu tehniku usana. Sa trendovima šminke iz 90-ih koji se vraćaju, vidimo ponovnu pojavu smelijih i vampirastijih izgleda usana, poput tamnog olovka. Ovo govori o tekućem trendu nostalgije u industriji lepote. Više saznajte u nastavku.

“Dark Rose” usne – o trendu

Tamna olovka je i uvek će biti klasika, posebno za tamnopute žene, a upravo sada vidimo tako cool varijacije i zaokrete i izgled usana napravljen na ovoj bazi. Prešli smo od šarenih i blistavih očiju Euforije do clean girl kože i klasične čiste lepote, a sada se krećemo u femme fatale vampirske usne ere.

Umetnost usana zaista preuzima make-up scenu generalno; samo skrolujte kroz ombre varijacije za usne na TikTok-u da vidite na šta mislimo. Internet navodi šminkerku Sofiju Sinot kao profesionalca za sve stvari za usne, ali takođe misli da je umetnost usana prirodna progresija posle pandemijskih ranih 2020-ih (da ne spominjemo opšte raspoloženje i atmosferu 2024.). Ne nosimo maske više, nakon nekoliko godina kada izgled usana nije bio previše praktičan, i zato smo sada dali sebi svu slobodu, kada je reč o šminkanju usana.

View this post on Instagram

A post shared by Megan Fox (@meganfox)

Iako tamnoružičasta usna može biti sjajna ili mat, u zavisnosti od vaših želja, sjajniji izgledi liče na goth-glam haljine i pantalone od lateksa koji su već nekoliko godina oslonac crvenog tepiha i društvenih medija, kao i pank i industrijski izgled iz 70-ih i 90-ih.

Kako da postignete ovaj look?

Verovatno ne čudi što je olovka za usne središnji deo ovog glamuroznog gotskog izgleda, ali ovo nije vreme za vaše neutralne ružičaste ili smeđe nijanse. Morate biti mračni i dramatični. Naš najveći savet je da ne preskočite olovku, i to onu u boji vina ili čokoalde. Prvo ocrtajte usne nijansom po vašem izboru, a zatim uzmite malu četkicu da „razmažete“ proizvod prema unutra. To će pomoći da se definiše izgled.

Kada su vaše usne u potpunosti ocrtane do savršenstva, vreme je da nanesete boju. Kristina preporučuje da nanesete sjajnu tečni karmin za usne u berry boji. Zatim nanesite svetliju crvenu nijansu u sličnoj završnici na centar usana i koristite istu malu četkicu za mešanje boja. Ako želite dodatni sjaj i efekat fileraa, Kristina preporučuje dodir liftinig prozirnog sjaja sa srebrnim česticama. Uz sav taj sjaj, pomislili biste da ćese usne razliti za nekoliko sekundi, ali tehnološki napredak u svetu ruževa znači da vaše usne tamne ruže mogu ostati cele noći.

Šminkeri takođe preporučuju eksperimentisanje sa senkom ili pigmentom na usnama umesto karmina. Često daje veoma meku završnu obradu usnama čak i ako je tamna i može pomoći u mešanju olovke u prirodnu boju usana.

Povezano – Cherr Cola usne – isprobajte novi TikTok trend

Pročitajte još i – Braon olovka za usne – evo zašto vaša make-up rutina nije potpuna bez nje

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!